Besplatno preuzmite priručnik za roditelje

Saznajte na koji način IT može da pomogne vašem detetu da
postiže uspehe.

10 RAZLOGA ZBOG KOJIH DECA TREBA DA UPOZNAJU IT

Obrazovanje koje deca dobiju u ranim godinama određuje kakvi će ljudi postati u budućnosti. Zato ono treba da bude prilagođeno vremenu u kom živimo i da istovremeno razvija njihove raznovrsne talente. Istraživanja pokazuju da malo toga ima veći uticaj na dečje pamćenje, razmišljanje i razvoj negoli veštine koje će usvojiti upoznavanjem sa pojmovima i konceptima informacionih tehnologija.

IT znanja pomažu deci da razviju veštine neophodne za funkcionisanje u 21. veku, koje istovremeno mogu predstavljati temelj za njihovu buduću karijeru. Ipak, usvajanje IT znanja ne mora uvek voditi ka karijeri u ovoj oblasti s obzirom na to da postoji još mnogo benefita zbog kojih bi svako dete trebalo da bude usmereno ka informacionim tehnologijama.

Jednostavno – digitalna pismenost postaje neophodna veština u 21. veku čime god da se bavite.

IT pospešuje učenje kod vaše dece

1.

MATEMATIKA:

IT veštine pomažu vašem detetu da vizualizuje i zamisli apstraktne koncepte. Naučiće i ono što je generalno problem svakom detetu – kako da matematiku primeni u realnom životu i kako ona i te kako može da bude korisna i kreativna.

2.

PISANJE:

Deca koja upoznaju osnove IT-ja od malih nogu uče koliko je važno da budu koncizni i da imaju koncept o tome šta će pisati; sve to rezultira sticanjem konkretnih tehnika pisanja, koje će im biti korisne tokom celog školovanja – za pisanje pismenih radova, domaćih zadataka i ostalih obaveza koje ih čekaju na časovima.

3.

UMETNOST:

Kroz upoznavanje sveta IT dizajna deca uče da eksperimentišu sa bojama, zvukovima, oblicima. Na taj način im je dozvoljeno da budu kreativni, da to prihvate kao svoj kvalitet i da kreativnost i maštu bez straha razvijaju i neguju.

4.

SAMOPOUZDANJE:

Već posle nekoliko časova i usvajanja prvih praktičnih IT znanja, roditelji uzbuđeno primećuju da je njihovo dete puno samopouzdanja i ponosno na sebe, jer uči da rešava svaki problem kroz rad na različitim projektima kao što su kreiranje sajtova, igrica, programa ili animacija.

Rad na IT projektima unapređuje takozvane meke veštine (soft skills)

Nije važno samo ono što se nauči, veoma je bitno da dete razvija i socijalnu inteligenciju, da poseduje veštine koje će mu olakšati funkcionisanje u društvu. To su takozvane meke veštine (soft skills) – transferzalne ili dodatne veštine:

5.

FLEKSIBILNOST I ISTRAJNOST:

Sa kreiranjem prvih sajtova, programa ili igrica uporedo dolazi i njihovo testiranje i ispravljanje grešaka. Ne postoji bolji način za vežbanje istrajnosti i fleksibilnog pristupa problemima nego savladavanje raznih izazova koji nastaju u toku tog procesa.

6.

SPOSOBNOST FOKUSIRANJA I DOBRE ORGANIZACIJE:

Što je određeni projekat kompleksniji, prirodno je da su deca sve koncentrisanija i fokusiranija dok pokušavaju da dođu do što efikasnije realizacije. Sve to pozitivno utiče na njihovu koncentraciju i organizovanost.

7.

KOMUNIKACIJA:

IT veštine će vaše dete naučiti logičkom komuniciranju, jačajući istovremeno njegove verbalne i pisane veštine. Razmišljajte o tome – učeći kod, vaše dete savladava novi jezik!

IT otkriva put ka budućnosti

8.

NAPREDAK U PONAŠANJU:

Kroz usvajanje prvih IT veština i rešavanje različitih računarskih problema deca napreduju u svakom smislu i podstaknuta su da kreativno doprinose realnom svetu. Uče se kako da šire toleranciju, da sarađuju sa drugim ljudima i da ljubazno komuniciraju jedni sa drugima.

9.

VEŠTINE ZA 21. VEK:

IT veštine predstavljaju najvažnija znanja digitalnog doba, koje je već uveliko počelo. Upravo je iz tog razloga veoma važno da deca nauče kako da razumeju modernu tehnologiju, ali i da shvate da su sposobni da je unapređuju i menjaju.

10.

PRIPREMA ZA UNOSNU KARIJERU:

Potražnja za ljudima koji imaju obrazovanje iz oblasti IT-ja na tržištu rada je ogromna. Savladavanje kodiranja u ranom dobu omogućiće vašoj deci da se profilišu u oblasti u kojoj god požele i da sa lakoćom biraju svoje buduće zanimanje, bez straha od toga da neće uspeti da pronađu posao.

Jednostavno i lako do IT veština kroz savremenu edukaciju

ITAcademy JUNIOR programi zvanično su ovlašćeni od strane Cambridge odeljenja za međunarodne ispite i osmišljeni su tako da vašem detetu omoguće da kroz edukativne igre i mini-projekte usvoji praktična znanja i upozna se sa IT svetom.

Kreativni izazovi, softverska rešenja prilagođena školskom uzrastu i roboti samo su neki od načina koji se koriste kako bi se deci što efikasnije približila celokupna oblast informacionih tehnologija.

Istražite ITAcademy JUNIOR programe, uverite se da je to najbolja IT škola za osnovce i srednjoškolce i neka vaše dete krene sa učenjem najvažnijih veština današnjice!

ITAcademy Junior Za najbolju IT avanturu
Prijavite se putem ovog linka »