Besplatno preuzmite priručnik za roditelje

Saznajte na koji način IT može da pomogne vašem detetu da
postiže uspehe.

Kako izgleda jedan čas engleskog jezika

/ / Sve, Za roditelje / 6. 08. 2018.

Na ITAcademy verujemo da je važno da deca razvijaju sve svoje potencijale i zato podstičemo njihove raznovrsne talente kroz primenu Harvardovog programa za razvoj višestruke inteligencije. Kroz dodatne sekcije deca usvajaju širok spektar znanja koji im pomaže da se razvijaju kao individue.

Kako to izgleda u praksi

Dobro došli na sekciju iz engleskog jezika gde deca, pored opšteg znanja engleskog, posebno usvajaju IT terminologiju, što im omogućava da se izražavaju kao profesionalci.

Posle višegodišnjeg držanja časova engleskog jezika, došli smo do zaključka da je najvažniji element prilikom usvajanja jezika zapravo imaginacija! Zašto imaginacija? Zato što kroz uživljavanje u zanimljive priče deca nesvesno, na jedan opušten način, usvajaju vokabular i gramatiku. Pored toga, razvija se timski duh, neophodan tokom celog školovanja.

Evo kako izgleda jedan naš čas.

Faza 1: Predstavljanje porodice Bong

Deca gledaju video o porodici Bong. Godina je 3050: Bong je porodica malih vanzemaljaca koji žive na planeti Bong. Upravo su krenuli u uobičajenu šetnju. Na tom putu nailaze na misteriozan predmet koji viri iz peska. Svi se pitaju šta bi to moglo da bude. Posle izvesnog vremena mama Bong pronalazi ključnu stvar, a to je… UPUTSTVO!

Faza 2: Usvajanje novih termina kroz ponavljanje

Mama Bong, koja je udaljena od misterioznog predmeta dovikuje se sa ostatkom svoje porodice. Potrebno je da porodica Bong sklopi puzzle, slažući odgovarajuće reči, i da otkrije koji je to misteriozni predmet u pitanju.

Ovo je trenutak kada počinje aktivno učenje.

Mama Bong tiho izgovara reči (IT termini koje deca treba da usvoje), npr. SCREEN, tata Bong ne čuje dobro šta mama izgovara i učenici moraju da pomognu tako što VIŠE PUTA GLASNO sa predavačem izgovaraju reči.

Korak po korak sklapamo puzzle i učimo nove termine (screen, display, mouse, keyboard, battery itd.). Puzzle je sklopljen, misteriozni predmet otkriven, a novi termini naučeni.

Faza 3: Vežbamo naučene termine kroz grupni rad

U posebnom softveru namenjenom za proveru znanja (Kahoot, Quizlet i određene naše aplikacije) deca još jednom proveravaju termine naučene na času. Svako dete ima iPad i formiraju se grupe. Pokušavaju da zajedno odgovore na pitanja u testu provere. Negativnih poena nema, samo usvajamo nova znanja.

Faza 4: Učimo boje i kombinujemo ih sa novim terminima

Obnavljamo sve boje u engleskom jeziku i kombinujemo ih sa terminima koje smo na času naučili (u posebnom softveru). Primer:

Predavač: Kids, click on the red screen.

Predavač: Don’t click on the green mouse. Click on the blue mouse.

Predavač: Kids, click on the blue tablet, not pink.

Predavač više puta ponavlja boje i pojmove.

Na ovaj način deca vežbaju logično razmišljanje i koncentraciju. Puno toga su naučili, znaju nove IT termine, naučili su boje, vežbali koncentraciju i timski rad.

Na kraju svi dobijaju zdravu, voćnu užinu!

Ovo je primer samo jednog časa na sekciji za engleski jezik . Ukoliko želite da vidite šta sve očekuje vaše dete i kakve pogodnosti dobija na ITAcademy JUNIOR, pozivamo vas da nas posetite.

Svet znanja, avanture i druženja čeka na vašeg mališana.

ITAcademy Junior Za najbolju IT avanturu
Prijavite se putem ovog linka »