Besplatno preuzmite priručnik za roditelje

Saznajte na koji način IT može da pomogne vašem detetu da
postiže uspehe.

Obožavaš igrice? Ove moraš da probaš!

/ / Sve, Za decu / 13. 08. 2019.

Ko ne voli da igra video-igrice? Od avanturističkih, preko sportskih i strateških, pa sve do edukativnih – video-igre su sjajan način da se zabaviš, ali i družiš sa prijateljima. Međutim, kao i u svemu, ni u tome ne treba preterivati.

Sigurno si mnogo puta čuo roditelje kako ti govore da završiš sa igranjem, a tebi samo malo treba da pređeš na sledeći nivo, da završiš utakmicu ili partiju. Međutim, tvoje „samo još malo” ne pali i ti moraš da prekineš da igraš.

E, pa donosimo ti listu najpopularnijih i najzanimljivijih edukativnih video-igara. Uživaćeš dok ih budeš igrao, a tvoji roditelji će biti oduševljeni i neće te prekidati jer, pored zabave, ove igre su tvoja prilika da naučiš mnoštvo korisnih stvari.

Minecraft


Edukativno izdanje popularne igrice Minecraft Education Edition, koja pruža niz uzbudljivih izazova i zahteva maštu i umeće, najbolje se igra u društvu.

Ova igrica obećava mnogo zabave: možeš personalizovati svoje avatare, snimiti kako igraš i zatim podeliti na društvenim mrežama, tražiti pomoć od town guidea, igrati zajedno sa svojim prijateljima.

Roditelji ti neće prigovarati jer Minecraft, pored toga što je zabavan, u isto vreme je i poučan.

ScratchJr

 

Ova zabavna aplikacija omogućava ti da praviš svoje priče u kojima sam biraš kako će glavni junak izgledati, šta će obući, kakvu frizuru će imati. Osim toga, moći ćeš da kreiraš sopstvene crtane filmove, video-igrice, šarene kolaže.

Tvoja mašta odvešće te u svemir da posetiš razne planete, u more da plivaš sa kitovima ili na plažu da praviš kule od peska.

Roditelji obožavaju ovu igricu jer te ona uči kako da programiraš i razvija tvoju maštu.

CodeSpark

Koristeći ovaj set, možeš da igraš slagalice, detektivske avanture, da vodiš prodavnicu kućnih ljubimaca, družiš se sa majmunima u džungli.

Roditelji vole ovu igru jer ti pomaže da budeš bolji u matematici i logičkom razmišljanju.

Osmo Coding Awbie

 

Doživećeš tonu zabave dok budeš upravljao simpatičnim Ozmom, koji voli da jede voće i uživa u avanturi. Posebno će ti biti interesantno što za upravljanje koristiš blokove slične lego kockama. Prošetaj sa Ozmom kroz šumu, upoznaj ga sa drugim stvorenjima i radite sve što vam padne na pamet.

Roditelji će biti zadovoljni jer na ovaj način stičeš osnovna znanja o programiranju.

Lego Mindstorms

 

 

Napravi svog Lego robota koji će raditi sve što poželiš. On je tvoj transformers koji može da postane auto, helikopter, zmija ili šta god poželiš. Zadaj mu komande i gledaj kako se pomera i radi sve što mu narediš.

Roditelji vole ovu igru jer ti pomaže da postaneš kreativan i uči te da gradiš različite zanimljive stvari.

Swift Playgrounds


Ovo je tvoje super zabavno igralište u kome možeš da radiš gomilu zanimljivih stvari: sklapaš puzzle, kontrolišeš robote koji govore, upravljaš letelicama. U ovoj igrici zajedno sa tobom uživaće i tvoji roditelji.

Znaš i sam da su video-igre mnogo zabavne, ali i da mogu biti poučne: dok se super provodiš, sam ili sa svojim društvom, možeš da naučiš i mnoštvo korisnih stvari. Međutim, ni u video-igrama ne treba preterivati:

Ne zaboravi da redovno izlaziš napolje i džojstik zameniš fudbalskom loptom, reketom ili nečim sličnim.

ITAcademy Junior Za najbolju IT avanturu
Prijavite se putem ovog linka »