Besplatno preuzmite priručnik za roditelje

Saznajte na koji način IT može da pomogne vašem detetu da
postiže uspehe.

Predškolci su nam bili u poseti: OVO JE SJAJNO!

/ / Sve, Vesti, Za roditelje / 13. 08. 2019.

Priliku da se upoznaju sa našim zabavnim i edukativnim sadržajima imali su beogradski predškolci iz vrtića „Bubamara” i „Srećkolino”.

Mališani su se u našim prostorijama osećali kao u najzabavnijim snovima. Bogato osmišljen dan pružio im je priliku da se druže sa zabavnim robotima, isprobaju interaktivne aplikacije, upoznaju se sa zanimljivim predelima putem virtuelne stvarnosti, sklapaju mini-hidroelektranu u LEGO STEAM laboratoriji i oprobaju se u različitim sportskim igrama i plesu u prostorijama za razvoj motorike.

Ostali su očarani raznovrsnim aktivnostima i zabavnim stvarima koje su radili, a poseta je završena uz zdravu užinu, veselo druženje i sumiranje utisaka.

Predškolci dan ispunili aktivnostima i zabavom

Predškolci u poseti vrtić klinci roboti tablet

Druženje sa predškolcima proteklo je u sjajnom raspoloženju i različitim edukativnim i zabavnim aktivnostima. Mališani su bili oduševljeni mogućnošću da na tabletu sklapaju puzzle pomoću kojih upravljaju animiranim junacima, da igraju kvizove u kojima su mogli da pokažu svoje poznavanje bajki i crtanih filmova i da pokreću animiranog Awbieja u njegovim avanturama pomoću blokova nalik na lego kocke.

„Meni je bilo zabavno kad sam pomerao kocke, a onda je Awbie perom golicao kita”, opisuje svoje prve programerske korake jedan od naših malih posetilaca.

Ipak, najveće simpatije mališana pobrali su roboti Alpha Pro i Sphero, odnosno „beli” i „loptica”, kako su ih deca simpatično nazvala:

„U ovoj školi su mi se najviše svidele loptice, kad smo upravljali njima, i onaj beli robot”, istakla je jedna nasmejana šestogodišnjakinja.

Predškolci su se sa simpatičnim robotima igrali na poligonu, zadavali im komande, radili sklekove i takmičili se u plesu.

„Meni se najviše dopao onaj beli robot što radi sklekove, pleše i pokreće se. Ovde je sve super!”

deca VR ITA Junior kids deca

Simple Lego Machine Set omogućio je mališanima da se igraju jednom od svojih omiljenih igračaka – lego kockama. Predškolci su sada pravili malo drugačije stvari nego inače, pri čemu su se jednako dobro zabavili: zupčanike, hirdraulične sprave, mini-hidroelektrane i tako usvojili prva znanja o inženjerstvu.

„Najviše nam se svidelo kad smo od lego kockica napravili krug koji se okreće i pomera dizalicu”, ponosno opisuju svoje prve inženjerske poduhvate.

Putovanje dalekim morima i šetnja Kineskim zidom pomoću virtuelne tehnologije takođe su oduševili mališane, učeći ih o udaljenim svetovima i drugačijim kulturama.

Sportski turniri i zdrava užina

dete vrtić dečak tablet ITA Junior

Veliku pažnju posvećujemo celokupnom razvoju dece. U centru za motoriku i fizičku aktivnost mališani su vežbali uz različite sportske aplikacije koje su merile njihove rezultate, oprobali se u igri između dve vatre i u plesu.

Nakon silne zabave i bogatih edukativnih aktivnosti, mališani su posluženi zdravom užinom kako bi se okrepili i još malo zajedno družili.

Uživali i vaspitači

Nisu samo mališani ti koji su uživali u zabavnim aktivnostima. Sa njima su učestvovali i lepo se proveli i njihovi vaspitači. Oni su saglasni da su koncept nastave, prostorije i savremena oprema koja je na raspolaganju nešto sa čim nisu imali prilike da se susretnu i da pružaju veliku mogućnost za obrazovanje dece.

„Smatram da škola ima vrlo zanimljive i edukativne sadržaje za decu, u skladu sa njihovim dobom, i omogućuje im da prate korak sa vremenom i usvajanje znanja za 21. vek. Naši predškolci su već upoznati sa modernom tehnologijom i dobro se snalaze sa njom. Međutim, ovde su otkrili jednu novu dimenziju njene upotrebe – kreativnost i stvaralaštvo, što smatram veoma važnim jer se na taj način uče da konstruktivno upotrebljavaju nove gedžete umesto da gube vreme na njima”, reči su Milice Jakovljević, vaspitačice sa višegodišnjim iskustvom.

deca vrtić ITA junior

Ono što je posebno bilo važno vaspitačima jeste činjenica da je nastava, iako bazirana na upotrebi modernih tehnologija, koncipirana tako da podstiče celokupni razvoj deteta, ne zanemarujući nijednu oblast, čemu posebno doprinose i bogate dodatne sekcije:

„Meni se kao vaspitaču, ali i kao roditelju, posebno dopalo što su sve aktivnosti u kojima su deca danas učestvovala – od modernih tehnologija do sportskih turnira – usmerene ka celokupnom razvoju deteta: razvoju mišljenja, motorike i kreativnosti.”

Do skorog viđenja

Na kraju dana, deca su očarana napustila našu ustanovu, zadovoljna iskustvima koja su stekla. Svima nam je srce bilo ispunjeno kada su mališani uglas pitali: „Kad možemo ponovo da vas posetimo?”

Uz osmehe smo im poručili da su naše prostorije uvek otvorene i da nas mogu posetiti kad god požele, a čim još malčice porastu, moći će i da pohađaju nastavu kod nas.

Veliko „jeeej” koje smo dobili kao odgovor još jednom je potvrdilo da radimo pravu stvar.

ITAcademy Junior Za najbolju IT avanturu
Prijavite se putem ovog linka »