Besplatno preuzmite priručnik za roditelje

Saznajte na koji način IT može da pomogne vašem detetu da
postiže uspehe.

Dodatne aktivnosti po Harvardovom programu

Za razvijanje višestruke inteligencije vašeg deteta

Deca su radoznala i svestrana bića koja ne uče na jedan način. Svaka situacija za njih prilika je za istraživanje i saznanje. Ovakve uvide potvrđuju savremeni svetski psiholozi koji se bave obrazovanjem.

Čuveni Harvardov program višestruke inteligencije zasniva se na činjenici o postojanju osam, međusobno nezavisnih, tipova inteligencije. Koncept samo jedne inteligencije nije dovoljan, već je potrebno razvijati svih osam kako bi dete izraslo u kompletnu ličnost.

Sveobuhvatan pristup, koji se ne fokusira samo na jednu oblast, uz individualizovan odnos prema svakom detetu, dovodi do oslobađanja dečje kreativnosti i otključavanja skrivenih potencijala. Najuspešnije škole u inostranstvu koriste ove principe kako bi ponudile što bolje obrazovanje za decu.

ITAcademy JUNIOR sprovodi Harvardov program višestruke inteligencije tako što, pored nastave IT-ja i dizajna, u svoje kurikulume uključuje dodatne aktivnosti iz ključnih oblasti današnjice. Osnovci i srednjoškolci imaju prilike da naučena IT znanja primene u različitim kontekstima tako što pohađaju dodatne interaktivne radionice iz sporta i zdravog života, umetnosti, ekologije, LEGO STEAM-a i engleskog jezika.

Sport i zdrav život

Na ITAcademy JUNIOR računari i sport nisu u suprotnosti. U okviru prostorija za razvijanje motorike i fizičku aktivnost vaše dete se bavi košarkom, stonim tenisom, mini-golfom. Tu su, takođe, i termini koji spajaju sport i tehnologiju: učenici vežbaju pomoću različitih sportskih aplikacija. U savremeno opremljenom fitnes centru polaznici rade po specijalnom programu za pravilan razvoj deteta.

Osim toga, školarci se uče važnosti aktivnog života, zdrave ishrane i lične higijene kroz predavanja, dok u pauzama između aktivnosti uživaju u ukusnim, zelenim užinama.

Saznaj više

Umetnost

Bez kreativnosti znanje je nedovoljno. Zato ITA polaznici uče o dizajnu, arhitekturi, geometriji, muzici, audio-montaži, čime stiču osnovna znanja iz umetnosti, kao i kako da naučeno primene na kreativan i jedinstven način.

Na različtim multimedijalnim radionicama, koje spajaju različite umetnosti i tehnologiju – likovno-muzička radionica, ritmička gimnastika, virtuelna poseta velikim svetskim muzejima i upoznavanje sa svetskom kulturnom baštinom – vaš IT junior imaće priliku da se upozna sa različitim oblastima umetnosti i kreativno izrazi u okviru njih.

Saznaj više

Ekologija

Osim kroz nastavu u prirodi, gde upoznaju okolinu i važnost njenog očuvanja, ITA juniori istražuju obnovljive izvore energije, koristeći LEGO STEAM setove, grade mini-turbine, hidroelektrane i solarne panele. Redovno se orgranizuju i posebna predavanja u kojima se govori o potrebi i načinima očuvanja životne sredine, a učenici se podstiču da i sami predlažu rešenja.

Takođe, jednom u semestru, zajedno sa roditeljima, organizuju se volonterske akcije podizanja svesti o važnosti očuvanja okoline.

Saznaj više

LEGO steam

Na ITAcademy JUNIOR vaše dete ima priliku da pohađa jedinstvene STEAM radionice sa LEGO edukativnim setovima i da na praktičan i kreativan način zakorači u svet nauke (Science), tehnologije (Technology), inženjerstva (Engeneering), umetnosti (Art), matematike (Mathematics).

LEGO STEAM radionice omogućavaju da ove izuzetno važne oblasti ožive u dečjim rukama. Jedinstvena kombinacija LEGO kocaka, edukativnog softvera i projektne nastave u patentiranim Linkgroup laboratorijama omogućavaju vašem detetu da gradi 3D modele od kocaka, kodira jednostavne programe i tako oživljava modele koje je samo napravilo, uči o zupčanicima, polugama, trenju…

Složeni naučni koncepti postaju sredstvo kreacije u rukama radoznalih istraživača.

Saznaj više

Engleski jezik

Na interaktivnim časovima vaše dete će se upoznati sa funkcionalnim stilom engleskog jezika, odnosno terminologijom u vezi sa IT-jem, naukom, inženjerstvom, matematikom i umetnošću.

Pored toga, svaki polaznik dobija besplatno Opšti online kurs engleskog jezika, gde kroz zanimljive materijale, vežbe i podršku profesora ima priliku da u ranim godinama ovlada ovim svetskim jezikom.

Saznaj više

Za sveobuhvatno obrazovanje vašeg deteta

Sve radionice vode posvećeni edukatori ITAcademy JUNIOR, sa redovnim gostovanjima stručnjaka koji deci prenose sopstvena bogata iskustva i znanja iz ovih oblasti.

Pažljivim negovanjem i razvitkom različitih vidova inteligencije kod dece kroz primenu Harvardovog programa višestruke inteligencije omogućavamo stasavanje nove generacije kreativaca, lidera i odgovornih pojedinaca.

Da bi se tehnologija kreativno upotrebljavala, potrebno je da se dete kompletno razvija i u različitim pravcima. ITAcademy JUNIOR upravo nudi takav pristup vašem detetu.

ITAcademy Junior Za najbolju IT avanturu
Prijavite se putem ovog linka »