Besplatno preuzmite priručnik za roditelje

Saznajte na koji način IT može da pomogne vašem detetu da
postiže uspehe.

Green school za budućnost naše dece

Sve što raste i treba da raste

Briga i zaštita okoline predstavljaju jedan od ključnih izazova savremenog društva. Stoga je važno upoznati decu na vreme sa potrebom očuvanja planete na kojoj živimo. Jednostavno: budućnost planete je budućnost svih nas, pa i naše dece.

Razvoj tehnologije može da odigra važnu ulogu u pronalaženju načina za brigu i čuvanje naše okoline. Zato se i naši ITA juniori od malih nogu upoznaju sa izazovima koje će možda upravo oni kreativno rešiti u budućnosti.

 

Kako to izgleda?

Razvijanje svesti o važnosti očuvanja okoline i usvajanje pozitivnih obrazaca ponašanja kada je u pitanju priroda odigrava se na ITAcademy JUNIOR u okviru redovnih radionica iz Ekologije, koje su bonus svakog od osnovnih programa.

Na radionici Sporta i zdravog života ITA juniori se uče kako da vode računa o sopstvenom telu kroz redovno vežbanje i zdravu i zelenu ishranu. Na radionici iz Ekologije oni se uče kako da vode računa o planeti, njenoj prirodi i okolini jer će tako i ona voditi računa o njima.

Nastava u prirodi

Nastava na ITAcademy JUNIOR jedinstvena je i po tome što se odigrava i u prirodi. Polaznici imaju posebne časove na otvorenom gde pomoću različitih aplikacija upoznaju okolinu, uče o flori i fauni, ugroženim vrstama, kao i načinima da se one zaštite.

Upoznavanje prirode i njenih bogatstava odvija se i kroz ekskurzije. Jedan od izleta je i poseta Adi Safari, gde se učenici kroz šetnju ovim etno-kompleksom upoznaju sa načinom života naših predaka, kao i mnogobrojnim domaćim životinjama kroz posetu mini zoo-vrtu.

Istraživanje alternativnih izvora energije

Tehnologija i ekologija se najbolje povezuju kroz istraživanje alternativnih izvora energije. Na ITAcademy JUNIOR vaše dete se na jedinstven način upoznaje sa ovim. Naime:

Korišćenjem LEGO Renewable Energy Seta polaznici grade mini hidroelektrane, vetroturbine, solarne panele. Na taj način se upoznaju sa konceptima obnovljive energije, njihovom gradnjom, upotrebom i potencijalima.

Predavanja – da deca izrastu u odgovorne ljude

ITAcademy JUNIOR organizuje i redovna gostovanja stručnjaka iz oblasti ekologije, koji na zanimljiv i interaktivan način upoznaju polaznike o značaju brige za planetu, odgovornom odlaganju smeća, načinima na koje i oni mogu doprineti očuvanju životne sredine.

Tako učenici ne samo da razvijaju svest o potrebi čuvanja planete već usvajaju i pozitivne obrasce ponašanja i postaju odgovorni stanovnici Zemlje.

Volonterske akcije – da briga postane akcija

Zajedno sa roditeljima i edukatorima deca učestvuju u periodičnim volonterskim akcijama: čišćenju okoline, sađenju stabala u prostoru škole, uštedi električne energije kroz podelu štedljivih sijalica…

Zeleno, volim te zeleno

ITAcademy JUNIOR je zelena škola. Materijali koje koristimo u nastavi, ušteda energije pomoću senzora, enterijer i eksterijer škole kreirani su tako da budu eco-friendly. Tako se briga o okolini iskazuje i na praktičan način. A deca uče najbolje na primerima.

Časovi ekologije kod vašeg deteta razvijaju važan tip inteligencije po Harvardovom programu višestruke inteligencije: inteligenciju za prirodu. Na ovaj način vaše dete uči kako da živi u skladu sa okolinom i kako da kroz sopstveno ponašanje i kreativnu primenu tehnologije konstruktivno doprinese očuvanju naše planete.

Istraživanja pokazuju da časovi ekologije u ranom uzrastu pomažu deci da postanu odgovorni članovi društva tako što podstiču važne osobine:

  • brigu za druge;
  • ljubav prema prirodi;
  • kreativno razmišljanje o budućnosti;
  • konstruktivno ponašanje prema planeti.

Briga o planeti je briga o nama samima!

ITAcademy Junior Za najbolju IT avanturu
Prijavite se putem ovog linka »