Besplatno preuzmite priručnik za roditelje

Saznajte na koji način IT može da pomogne vašem detetu da
postiže uspehe.

Najsavremeniji IT programi za tinejdžere

Tinejdžeri i učenici završnih razreda osnovne škole uskoro će morati da donesu važnu odluku o nastavku školovanja i zato je veoma bitno da se na vreme pripreme za ono što ih očekuje. Bez obzira na to u kojoj oblasti budu gradili svoju budućnost, znanja i veštine koje donose osnovni i napredni program ITAcademy JUNIOR za decu od 12 do 14 godine, ovlašćeni od strane Cambridge odeljenja za međunarodne ispite, znatno će im olakšati dalje obrazovanje. Upoznavanje sa programiranjem, robotikom i 3D modelovanjem u ovom uzrastu omogućiće im lakšu prohodnost u srednje škole i doneti im jedan od najvrednijih zaloga za uspeh.

Za pohađanje ovih programa nisu potrebna bilo kakva predznanja, s obzirom na to da su časovi koncipirani tako da tinejdžere postepno uvode u čari savremenih tehnologija, počevši od najosnovnijih veština, pa sve do onih najkompleksnijih znanja. Oni koji su odluče za pohađanja i osnovnog i naprednog programa temeljnije će usvojiti razne veštine koje će im u budućnosti obezbediti lakše i efikasnije školovanje kako u IT sektoru, tako i u brojnim drugim oblastima.

Za decu od 12 do 14 godina

Osnovni program (Python programiranje, robotika, 3D modelovanje)

Ovaj program osmišljen je tako da tinejdžere, kroz časove prilagođene njihovom uzrastu, upoznaje sa programskim jezikom Python. Kodiranje u pomenutom programskom jeziku omogućiće školarcima razvijanje formalne logike, a osim toga očekuje ih i upravljanje Alpha Pro i Sphero SPRK+ robotima kroz blok programiranje, kao i 3D modelovanje i digitalna arhitektura u programu SketchUp.

Saznaj više >>

Napredni program (Python programiranje, Linux programiranje, kreiranje 2D video-igrica)

Napredni program za tinejdžere uzrasta od 12 do 14 godina zapravo je njihov prvi ozbiljniji korak ka specijalizaciji programerskih znanja. Trikovi za rad na platformi Conustruct2 omogućiće najstarijim osnovcima da postanu stvaraoci 2D video-igrica, dok će u programskom jeziku Python naučiti da kreiraju napredne aplikacije. Uz to, deca će imati priliku i da savladaju osnove Linux programiranja.

Saznaj više >>

ITAcademy Junior Za najbolju IT avanturu
Prijavite se putem ovog linka »