Besplatno preuzmite priručnik za roditelje

Saznajte na koji način IT može da pomogne vašem detetu da
postiže uspehe.

KAKO IZGLEDA NASTAVA

Nastava na ITAcademy JUNIOR osmišljena je tako da omogućava osnovcima i srednjoškolcima izučavanje najvažnijih disciplina 21. veka. Cilj školovanja po ovakvom programu jeste da deca usvoje osnovne programerske i druge IT veštine, kao i da savladaju robotiku, inženjerstvo i dizajn, uz praktičan rad, istraživanje i projektnu nastavu.

Proširivanjem vidika deca će upoznati savremene tehnologije iz ugla koji će ih naučiti kako da prevaziđu sve izazove u oblasti nauke, informatike, inženjeringa, matematike i umetnosti. Znanje i samopouzdanje koje steknu tokom školovanja pripremiće decu da postanu lideri koji kreativno doprinose svetu budućnosti.

Kroz praktičan rad na pažljivo osmišljenim mini-projektima u STEAM laboratoriji, jedinoj u Srbiji, vaš školarac će naučiti kako da kreativno vlada modernim tehnologijama. Školovanje u ovakvom okruženju omogućava vašem detetu da otkriva svoje skrivene potencijale, razvija postojeće talente i postigne svoj maksimum.

Pogledajte kako izgleda jedan čas na programu ITAcademy JUNIOR >>

 • Program traje 6 meseci (2 semestra po 3 meseca)
 • Termin održavanja: subota, u trajanju od 2 do 3 sata, sastoji se od 2 IT časa + dodatne sekcije: Sport i zdrav život, Umetnost, Ekologija, LEGO STEAM i Engleski jezik.
 • Trajanje časova i pauza su fleksibilni i individualni, prilagođeni uzrastu, pažnji i dinamici nastave.
 • Pauze su bitan deo programa – u posebno prilagođenim vežbaonicama organizovana je fizička aktivnost, kao i zdrava užina.
 • Predavači su aktivni IT stručnjaci specijalizovani za rad sa decom.
 • Radi se u malim grupama – uz adekvatnu posvećenost predavača po sistemu mentorstva.
 • ITAcademy JUNIOR je deo internacionalnog edukativnog sistema LINKgroup, koji se kroz, preko 50 obrazovnih institucija i servisa, već više od 20 godina bavi edukacijom u zemlji i inostranstvu.
 • Za svako dete obezbeđen je besplatan paket potreban za učenje i rad u vrednosti većoj od 1.000 evra: iPad sa instaliranim aplikacijama, Sphero robot i Coding Awbie…
 • U cenu je uračunato pohađanje svih dodatnih interaktivnih radionica iz sporta i zdravog života, umetnosti, ekologije, LEGO STEAM-a i engleskog jezika.
 • Postoji mogućnost plaćanja na rate.
 • Roditelji sa dvoje ili više dece ostvaruju popust.

Informacione tehnologije su savremena pismenost

Nastava na ITAcademy JUNIOR koncipirana je tako da deca usvajaju praktične veštine, napredujući kroz nivoe specijalnih edukativnih igara i izazova. Na taj način učenici neće imati osećaj da pohađaju klasične časove, već će do IT veština dolaziti upravo kroz aktivnosti koje podsećaju na njihovo slobodno vreme koje provode van škole.

Korak po korak do uspeha

Na svakom času deca će se postepeno upoznavati sa novim znanjima. Prelazeći razne nivoe, realizujući nove projekte, polako će obogatiti svoje znanje. Na taj način, po završetku svakog predavanja, vaše dete će imati drugačija, „opipljiva” znanja pomoću kojih će moći samostalno da radi na zadatom projektu. Tako će vaša deca jednostavno, kroz samostalan i praktičan rad, zapravo naučiti da ispisuju linije prvih programskih kodova, kreiraju jednostavne igrice i animacije ili sklapaju i programiraju robote.

%
Praktičan rad
%
EKSPERIMENT
%
PROJEKTNA NASTAVA
%
Razvijanje kreativnosti

TIMSKI RAD I UČENJE KROZ INTERAKTIVNU NASTAVU

Edukativni softveri i do-it-yourself projekti umesto dosadnih lekcija

Vodeći glavne junake edukativnih video-igrica kroz različite avanture i nivoe, vaše dete postepeno otkriva nove veštine blok programiranja. Kratki animirani video-klipovi pomoći će školarcima u predstojećim akcijama i demonstrirati im svaki naredni korak.

Primena stečenih znanja na svakom predavanju

Na kraju svakog predavanja učenici će imati priliku da samostalno isprobaju sve stečene veštine i rade na razvijanju malih projekata, koji će zapravo biti dokaz njihovog konstantnog napretka.

Pomoč mentora pedagoga

Predavači na ITAcademy JUNIOR u svakom trenutku fokusirani su na ono što deca rade tokom nastave. Kako bismo obezbedili svim dečacima i devojčicama podjednaku pomoć i nadzor mentora, grupe na ITAcademy JUNIOR ograničene su na najviše 12 školaraca.

Brzo i efikasno do novih znanja

Vizuelno programiranje, koje će biti u fokusu tokom školovanja, omogućava vašem detetu da bez poteškoća, brzo i lako, savlada sve tehnike kodiranja za predviđeni uzrast. Rešavanjem izazova i zagonetaka učenici će biti motivisani da nastave sa istraživanjem i usavršavanjem svojih znanja, a da pritom uopšte neće imati osećaj da se nalaze u školi.

ITAcademy Junior Za najbolju IT avanturu
Prijavite se putem ovog linka »