Besplatno preuzmite priručnik za roditelje

Saznajte na koji način IT može da pomogne vašem detetu da
postiže uspehe.

STEAM RADIONICE SA LEGO EDUKATIVNIM SETOVIMA

Nastava skockana po meri budućih kreativaca

Polaznici svakog od tri osnovna programa imaju mogućnost pohađanja STEAM LEGO laboratorija.

STEAM obrazovanje predstavlja najaktuelniji svetski edukativni koncept koji se primenjuje u školama u SAD. Učenici dobijaju znanja iz nauke (Science), tehnologije (Technology), inženjerstva (Engineering), umetnosti (Art), matematike (Mathematics).

Znanja iz ovih disciplina predaju se interaktivno tako da učenici na praktičnim primerima razumeju kako principi ovih odvojenih oblasti funkcionišu zajedno.

Jedini u Srbiji

ITAcademy JUNIOR jedini u Srbiji nudi LEGO STEAM obrazovanje u patentiranim laboratorijama za izvođenje nastave.

LEGO STEAM omogućava da nauka, matematika, IT i programiranje ožive u dečjim rukama. Jedinstvena kombinacija LEGO kocaka, edukativnog softvera i projektne nastave u patentiranim LINKgroup laboratorijama omogućavaju vašem detetu da zakorači u svet nauke, inženjerstva i programiranja.

JUNIOR LEGO inženjeri

Učenici uzrasta od 7 do 9 godina imaju priliku da koriste LEGO Simple Machines Set i da tako na praktičan i podsticajan način steknu osnovna znanja o funkcionisanju zupčanika, poluga, točkova, osovina, čime prave svoje prve korake u svetu nauke i inženjerstva.

JUNIOR LEGO naučnici

Polaznici uzrasta od 9 do 12 godina koriste LEGO WeDo 2.0 Set, kojim stiču i produbljuju znanja iz različitih naučnih oblasti, tehnologije, inženjerstva. Kroz praktično iskustvo, realne projekte i relevantnu tehnologiju učenici postavljaju pitanja, rešavaju probleme i realizuju projekte i tako stiču ljubav prema nauci koja će trajati čitav život.

JUNIOR LEGO istraživači

Učenici od 12 do 14 godina istražuju osnovne mehaničke principe, mašine na motorni pogon, cevi, cilindre, rezervoare i tako se upoznaju sa naučnom i inženjerskom praksom. Upotrebom Renewable Energy Add-on Seta školarci uče o obnovljivim izvorima energije tako što kreiraju mini solarne turbine, hidroelektrane, vetroturbine.

Razvijanje eko-svesti kroz istraživanje alternativnih izvora

Korišćenje LEGO Renewable Energy Seta omogućava učenicima da istražuju i razumeju koncepte obnovljivih izvora energije kao što su solarna, hidroenergija i energija vetra. Osim toga, polaznici se upoznaju sa funkcionisanjem solarnih ćelija, vetroturbina i hidroelektrana.

Set uključuje solarne panele, sečiva turbina, motor-generator, LEGO Energy Meter i instrukcije za građenje šest LEGO modela.

Na ovaj način polaznici razvijaju ekološku svest i uče se o zaštiti okoline kroz sticanje praktičnih iskustava gradnjom obnovljivih mini-izvora energije.

Efikasan način za sticanje znanja 21. veka

Koristeći LEGO edukativne setove kakvi su Simple Machines Set, WeDo 2.0, Simple & Powered Machines, Pneumatics Add-on, Renewable Energy Add-on, deca svojim rukama grade različite objekte, realizuju projekte i tako na praktičan i motivišući način stiču znanja 21. stoleća i razvijaju naviku celoživotnog učenja.

ITAcademy Junior Za najbolju IT avanturu
Prijavite se putem ovog linka »