Besplatno preuzmite priručnik za roditelje

Saznajte na koji način IT može da pomogne vašem detetu da
postiže uspehe.

OTKLONITE SVE NEDOUMICE

NAJČEŠĆA PITANJA RODITELJA

Oblast informacionih tehnologija usmerava vašeg osnovca ili srednjoškolca da razmišlja logički i pomaže mu da razvija kreativnost. Planiranjem postupaka korak po korak deca će biti okrenuta razmišljanju kroz kompletan proces, što će im tokom školovanja omogućiti bolje rezultate i u svim drugim oblastima. Igrice koje vaše dete obožava, kao i gotovo sva tehnologija koju danas koristimo, rezultat su nekog napisanog programskog koda i upravo to je najvažniji razlog zbog kojeg je sada idealan trenutak da vaše dete počne sa usvajanjem osnovnih programerskih znanja. Sticanjem osnovnih znanja na ITAcademy JUNIOR vaše dete će biti u prilici da samostalno isprogramira svoju prvu igricu i pokaže svoju kreativnost prilikom „oživljavanja” njenih glavnih likova.

Logičko razmišljanje, koje će vaše dete steći tokom usavršavanja na ITAcademy JUNIOR, omogućiće mu lakše učenje regularnih predmeta u osnovnoj i srednjoj školi. Kroz upoznavanje programerskih veština učenici će zapravo naučiti kako da razmišljaju na organizovan način i strukturiraju svoje odgovore. S obzirom na povezanost programiranja i matematike, stečena znanja omogućiće im i znatno jednostavnije rešavanje matematičkih zadataka. Uz to, školovanjem na ITAcademy JUNIOR osnovci i srednjoškolci će se upoznati i sa drugim oblastima, kao što su robotika i inženjering. Pored toga, deca će biti u prilici da prošire svoj vokabular engleskog jezika i tako dodatno olakšaju svoje dalje školovanje.

Mnoga deca su još od malih nogu izložena upotrebi modernih tehnologija, ali na način koji im kasnije neće biti od koristi. Iz tog razloga, aktivno korišćenje društvenih mreža i igranje video-igrica smatraju se gubljenjem vremena. Međutim, pametno osmišljeno vreme koje vaše dete provede za računarom zadovoljiće njegove potrebe za zabavom i video-igricama i istovremeno biti edukativno. Na taj način pohađanje ITAcademy JUNIOR programa predstavlja idealnu zamenu za nerezonsko korišćenje mobilnih telefona, tablet uređaja i laptopova. Takođe, upotreba i istraživanje modernih tehnologija na ovaj način, kroz zabavu, dodatno motiviše učenike na dalje usavršavanje, razvija njihovu kreativnost i podstiče na usvajanje IT znanja koja predstavljaju temelj za uspešnu karijeru. Pored toga, vaše mališane na ITAcademy JUNIOR očekuju i nastava u prirodi, dodatne sekcije iz sporta, ekologije i umetnosti, kao i promocija zdravog života na mnoge druge načine.

Programiranje danas predstavlja najvažniju veštinu za uspešnu i sigurnu budućnost. Napredak modernih tehnologija učinio je da se dobro poznata izreka „čovek je bogat onoliko koliko jezika zna” zapravo odnosi na poznavanje programskih jezika. Veštine za ispisivanje programskog koda omogućavaju programerima da komuniciraju sa računarom na visokom nivou i kreiraju razne programe, mobilne aplikacije ili funkcionalne web stranice.

Znanja koja će deca usvajati na ITAcademy JUNIOR programima znatno se razlikuju od onih veština koje se stiču na regularnim časovima informatike u osnovnim školama. Naš plan i program je ovlašćen od strane Cambridge odeljenja za međunarodne ispite i fokusiran je isključivo na praktična znanja koja je moguće odmah primeniti u kreiranju jednostavnih softverskih rešenja, video-igrica i animacija. Osim toga, na našim časovima, koji se odvijaju u malim grupama, deca dobijaju punu pažnju i pomoć predavača, koji su usmereni ka što bržem napretku učenika.

Verujemo da će svako dete imati korist od podsticanja logičkog načina razmišljanja. Svi naši programi pažljivo su osmišljeni tako da ih mogu pohađati učenici svih razreda osnovnih i srednjih škola. U zavisnosti od starosne granice, vaše dete će kroz osnovni ili napredni program postepeno sticati IT znanja. To znači da će svaki školarac, bez obzira na predznanje, sa lakoćom moći da prati i usvaja nove programerske i dizajnerske veštine.

Kako bismo osigurali visok kvalitet nastave i adekvatnu posvećenost predavača svakom detetu, ograničili smo broj polaznika po grupi na 12 osoba.

Jednom mesečno šaljemo izveštaje u kojima se vidi koja znanja je vaše dete usvojilo tog meseca i koji je stepen njegovog napretka. Određene projekte učenika postavljamo na sajt škole, a posebno organizujemo i Dan otvorenih vrata, gde deca uz druženje sa roditeljima i predavačima prezentuju projekte na kojima su radila i koje veštine su naučila.

U zavisnosti od tematike i lekcije, polaznici mogu dobijati domaće zadatke, ali oni nisu obavezujućeg karaktera. Nastava je koncipirana tako da deca sve svoje obaveze završavaju na časovima. Međutim, programiranje je kompleksna aktivnost. Što više radi, dete postaje sve bolje. Ukoliko vaš osnovac ili srednjoškolac može da priušti da kodira i kod kuće ili da radi na projektima sličnim onima na kojima je radio na časovima, brže će i bolje napredovati.

Naravno. Iako je ITAcademy JUNIOR predviđen za decu uzrasta od 7 do 14 godina, mnogi roditelji su shvatili važnost programiranja i žele da njihovo dete što pre krene sa učenjem. Upravo zato omogućili smo i deci koja još uvek nemaju navršenih sedam godina da pohađaju nastavu. Sve što je potrebno jeste da kontaktirate sa nama i da vaše dete uradi kratak test, koji će pokazati da li je spremno za učenje programiranja.

Programi su podeljeni prema čertiri uzrasne kategorije: od 7 do 9, od 9 do 12, od 12 do 14 i od 14 do 19 godina. U okviru svake od tih kategorija na raspolaganju su dva kursa: osnovni i napredni. Ukoliko vaše dete nema nikakvog prethodnog iskustva u programiranju, naš savet je da ga prvo upišete na osnovni kurs u okviru njegovog uzrasta. Ukoliko ipak niste sigurni na koji kurs da upišete svoje dete, kontaktirajte sa nama i zakažite sastanak kako bismo na osnovu kratkog testa odredili najbolji kurs za vaše dete.

Svi programi koncipirani su tako da ih može upisati svako dete, bez obzira na predznanje. Dakle, u okviru svoje starosne grupe dete odmah može upisati napredni program. Međutim, ukoliko upiše prvo osnovni kurs pa napredni, usvajaće znanja na postupniji, a samim tim i temeljniji način.

ITAcademy Junior Za najbolju IT avanturu
Prijavite se putem ovog linka »