Besplatno preuzmite priručnik za roditelje

Saznajte na koji način IT može da pomogne vašem detetu da
postiže uspehe.

Po zvaničnom Cambridge ovlašćenju

Međunarodno priznat program

Kompanija LINKgroup već dugi niz godina deo je Cambridge International School, što polaznicima ITAcademy JUNIOR omogućava da pohađaju Cambridge Information and Communications Starters program (ICT Starters).

ICT Starters

U okviru Cambridge Assessment International Education, koji je deo Kembridž univerziteta, specijalno je razvijen program ICT Starters, čiji je cilj da decu od 5 do 14 godina upozna sa kompjuterskom pismenošću i kreativnom i odgovornom upotrebom tehnologije.

Internacionalni plan i program

Cambridge ICT Starters je na ITAcademy JUNIOR prilagođen uzrastu polaznika, kao i programu koji pohađaju. Inkorporiran u opšti IT plan i program, cilj ICT Starters je da polaznike upozna sa ključnim informaciono-komunikacionim veštinama kakvi su: programiranje, grafički i web dizajn, rukovanje bazama podataka, kreiranje i slanje mejlova, pravljenje prezentacija, stvaranje video-animacija i drugog web sadržaja. Poseban akcenat stavljen je na upoznavanje dece sa važnim pitanjima sigurnosti u digitalnom svetu i obučavanje za odgovornu upotrebu tehnologije.

Cambridge nivoi i sertifikati

Cambridge ICT Starters se sastoji iz tri nivoa, u okviru kojih polaznici ovladavaju različitim dostignućima:

  • Initial Steps;
  • Next Steps;
  • On track. 

Svaki od nivoa  sadrži dve faze, a nakon uspešnog završetka svake od njih dobijaju se odgovarajući Cambridge sertifikati.

Svi materijali i testovi dostupni su na srpskom jeziku. Međutim, ukoliko vaše dete želi, ono ove materijale može dobiti i na engleskom jeziku. Dodatni časovi engleskog jezika, s ciljem da se vaše dete upozna sa IT terminologijom, olakšaće mu pohađanje i polaganje za prestižne Cambridge sertifikate.

Pogledajte Cambridge ICT Starters silabus, koji će vaše dete pohađati u okviru osnovnih programa na ITAcademy JUNIOR.

ITAcademy Junior Za najbolju IT avanturu
Prijavite se putem ovog linka »