Besplatno preuzmite priručnik za roditelje

Saznajte na koji način IT može da pomogne vašem detetu da
postiže uspehe.

Programi koji garantuju IT znanja vašem detetu

Izaberite oblast koja najviše odgovara interesovanjima vašeg deteta. Pred vama su programi zvanično ovlašćeni od Cambridge odeljenja za međunarodne ispite, koji za 3 uzrasne kategorije omogućavaju osnovno ili napredno školovanje.

Svi programi su osmišljeni tako da za njihovo pohađanje nisu neophodna prethodna znanja. To znači da svaki polaznik može da se opredeli za bilo koji program u okviru njegove starosne grupe. Međutim, u slučaju pohađanja i osnovnog i naprednog programa osnovci i srednjoškolci će temeljnije usvojiti razne veštine koje će im u budućnosti obezbediti lakše i efikasnije školovanje kako u IT sektoru, tako i u brojnim drugim oblastima.

Kroz edukativne igre i mini-projekte vaše dete će se susretati sa kreativnim izazovima i pronalaziti softverska rešenja koja će polaznicima na zanimljiv način približiti celokupnu oblast informacionih tehnologija.

Školovanje po ovako specijalizovanim programima kod dece stimuliše razvoj svih tipova inteligencije, što automatski dovodi do boljih rezultata na svim poljima.

Programi ITAcademy JUNIOR

Za decu od 7 do 9 godina

OSNOVNI PROGRAM (BLOK PROGRAMIRANJE, ROBOTIKA, EDUKATIVNE IGRICE)

Tokom školovanja na ovom programu deca će savladati svoje prve IT veštine. Kroz edukativne aplikacije, pokretanje mini-robota i blok programiranje koje podseća na sklapanje lego kocaka deca će usvajati osnovne principe programiranja i razvijati analitičko mišljenje.

Saznaj više >>

NAPREDNI PROGRAM (BLOK PROGRAMIRANJE, ROBOTIKA, VIDEO-IGRICE, VIDEO-MONTAŽA)

Kreativnost, razvijanje računarske logike i upoznavanje sa programerskim konceptima prilagođenim uzrastu vašeg školarca glavne su karakteristike ovog programa. Kroz praktične primere i blok programiranje deca će naučiti kako da kreiraju jednostavne interaktivne igrice i steći neophodnu motivaciju za dalje usavršavanje.

Saznaj više >>

Za decu od 9 do 12 godina

OSNOVNI PROGRAM (PROGRAMIRANJE, KREIRANJE 2D I 3D ANIMACIJA, OSNOVE INŽENJERINGA)

Edukativne video-igrice i pustolovine u 3D svetu omogućiće deci na ovom programu da pored programerskih veština usvoje i tehnike pomoću kojih će kreirati interesantne 2D i 3D animacije. Uz to, školarce očekuju i predavanja na kojima će se upoznavati sa osnovama inženjerstva i na kojima će se sklapati roboti.

Saznaj više >>

NAPREDNI PROGRAM (KREIRANJE IGRICA, WEB STRANICA I ANIMACIJA)

Programiranje i kreiranje zanimljivih 3D svetova kroz poučnu igricu Minecraft nešto je što će deca obožavati na ovom programu. Pored toga, školarci će naučiti da kreiraju svoje prve mobilne aplikacije, jednostavne animacije, igrice i web stranice, a očekuje ih i upoznavanje sa grafičkim dizajnom.

Saznaj više >>

Za decu od 12 do 14 godina

OSNOVNI PROGRAM (PYTHON PROGRAMIRANJE, ROBOTIKA, 3D MODELOVANJE)

Ovaj program osmišljen je tako da tinejdžere, kroz časove prilagođene njihovom uzrastu, upoznaje sa programskim jezikom Python. Kodiranje u pomenutom programskom jeziku omogućiće školarcima razvijanje formalne logike, a osim toga očekuje ih i upravljanje Alpha Pro i Sphero SPRK + robotima kroz blok programiranje, kao i 3D modelovanje i digitalna arhitektura u programu SketchUp.

Saznaj više >>

NAPREDNI PROGRAM (PYTHON PROGRAMIRANJE, LINUX PROGRAMIRANJE, KREIRANJE 2D VIDEO-IGRICA)

Napredni program za tinejdžere uzrasta od 12 do 14 godina zapravo je njihov prvi ozbiljniji korak ka specijalizaciji programerskih znanja. Trikovi za rad na platformi Construct2 omogućiće najstarijim osnovcima i srednjoškolcima da postanu stvaraoci 2D video-igrica, dok će u programskom jeziku Python naučiti da kreiraju napredne aplikacije. Uz to, deca će imati priliku i da savladaju osnove Linux programiranja.

Saznaj više >>

IT EXPERT (PROGRAMIRANJE, 3D MODELOVANJE, GRAFIČKI I VEB-DIZAJN)

Najnapredniji program za tinejdžere uzrasta od 14 do 19 godina ujedno je i njihov najkrupniji korak ka programiranju, dizajnu i uređivanju veb-sadržaja. Najpre će naučiti da koriste najznačajnije alate za grafički dizajn pomoću Photoshopa i Illustratora, zatim će svoju kreativnost podići na još viši nivo usvajanjem znanja za 3D modelovanje i animaciju kroz AutoCAD, a povrh svega će izabrati za koji programski jezik od trenutno najcenjenijih žele da se specijalizuju i naučiti da „govore” njime.

Saznaj više >>

IT expert
ITAcademy Junior Za najbolju IT avanturu
Prijavite se putem ovog linka »