ZA DECU OD 12 DO 14 GODINA

NAPREDNI PROGRAM

NASTAVA KOJA TINEJDŽERE PRIPREMA ZA PROGRAMIRANJE APLIKACIJA I KREIRANJE IGRICA

Napredni program za učenike VI, VII i VIII razreda osnovne škole omogućiće tinejdžerima da usvoje praktične veštine koje će im biti veoma korisne u nastavku školovanja kako u IT-ju, tako i u drugim oblastima. Na ovom programu vaš školarac će savladati programski jezik Python i naučiti kako da kreira svoje prve aplikacije.

Osim toga, fokus predavanja biće i na upoznavanju tinejdžera sa alatom Ultimate Starter Learning Kit for Raspberry Pi i osnovama elektronike i Linux programiranja. Trikovi i znanja koje vaše dete usvoji tokom ovih časova omogućiće mu da vrlo brzo postane ekspert za programiranje. Polaznici će naučiti i da kreiraju svoje prve 2D igrice na platformi Conustruct2 i tako će, umesto konzumenti, biti stvaraoci video-igara.

EFIKASAN NAČIN ZA STICANJE OZBILJNIH ZNANJA

KAKO SVE TO IZGLEDA?

Kreativno i podsticajno! Umesto hipnotisani korisnik, vaše dete biće aktivni stvaralac digitalnog sveta. Kroz edukativne aplikacije i uz pomoć posvećenih učitelja usvaja ozbiljne i korisne stvari. Iznad svega, unapređuje i razvija algoritamski način razmišljanja, kreativan pristup rešavanju problema i veštine komunikacije, što će mu biti od velikog značaja u kasnijem obrazovanju – bez obzira na to da li će se baviti prirodnim ili društvenim naukama, umetnošću ili nekom drugom oblašću.

KREIRANJE PRVIH APLIKACIJA U PYTHONU

Školarci uzrasta od 12 do 14 godina sada imaju jedinstvenu priliku da savladaju napredne tehnike programiranja u Pythonu. Ovaj programski jezik omogućiće tinejdžerima da već posle nekoliko meseci školovanja samostalno kreiraju atraktivne aplikacije bez poteškoća.

Osim saveta i pomoći predavača, školarcima su na raspolaganju i najnoviji modeli računara Raspberry Pi. Ovaj uređaj predstavlja jedno od najpopularnijih tehnoloških otkrića, koje garantuje odlične rezultate prilikom učenja računarskih nauka u savremenim obrazovnim ustanovama širom sveta.

OD ZNANJA DO KREACIJE, OD IDEJE DO REALIZACIJE

Ultimate Starter Learning Kit for Raspberry Pi sadrži preko 50 elektronskih komponenti i 180 delova i omogućava detetu da pređe put od znanja do njegove primene i od ideje do njene realizacije.

Ovaj Kit je sjajan za eksperimentisanje u programiranju i omogućava detetu da oslobodi sopstvenu kreativnost bez softverskih i hardverskih ograničenja. Posebno zanimljivo za mališane jeste kreiranje gedžeta za Smart Home i stvaranje pametne kuće.

Savladavanjem osnova Linux programiranja i elektronike vaša deca su na korak od eksperata za kodiranje.

KREIRANJE VIDEO-IGARA

Construct2 je moćni alat koji omogućava kreiranje 2D igara svima, pogotovo deci.

Polaznici će se upoznati sa programskim okruženjem Construct2 igara, učeći se programiranju na ovoj platformi, dizajniranju elemenata igrica, kreiranju igranih scena. Kroz rad u timu i podeli uloga na programera, dizajnera i testera naučiće kako izgleda proces pravljenja video-igara u kompanijama.

Umesto konzument, vaše dete postaje stvaralac.

IT veštine za sigurnu budućnost

Razvijanje kritičkog mišljenja

Podsticanje kreativnosti i mašte

Donošenje odluka

Algoritamski način razmišljanja

Poboljšanje pažnje i memorije

Razumevanje i rešavanje problema

Razvoj ideja

Preciznost, koordinacija i motorika

Lakše učenje

Izgradnja samopouzdanja

Pronalaženje racionalnog rešenja

ŠTA ĆE SVE NAUČITI VAŠ OSNOVAC?

PRAKTIČNE VEŠTINE KOJE OLAKŠAVAJU ŠKOLOVANJE U SVIM OBLASTIMA

1.

PROGRAMERSKE VEŠTINE

Usvajanjem naprednih programerskih tehnika vaše dete će se pripremiti za kreiranje kompleksnih aplikacija u programskom jeziku Python.

2.

OSNOVE LINUX PROGRAMIRANJA I ELEKTRONIKE

Upoznavanjem sa alatom Ultimate Starter Learning Kit for Raspberry Pi tinejdžer će kroz eksperiment i kreativnost savladati osnove Linux programiranja i elektronike.

3.

RAČUNARSKU GRAFIKU I ANIMACIJU

Prilikom programiranja naučiće da radi sa 3D objektima i drugim vizuelnim elementima.

4.

NIZOVE I PETLJE

Nesvesno se upoznaje sa nizovima i petljama na kojima se zasnivaju svi ozbiljni programski jezici.

5.

LOGIČKO RAZMIŠLJANJE

Da bi uspešno upravljalo junacima edukativnih aplikacija, vaše dete moraće da reši niz logičkih problema, čime se uči da razmišlja postupno i racionalno.

6.

RAZVIĆE KREATIVNOST I MAŠTU

Prilikom kodiranja vaše dete će raditi na kreativnom pristupu rešavanju problema.

7.

VIZUELNE I AUDITIVNE VEŠTINE

Animirajući likove, menjajući njihov spoljašnji izgled i dodajući im glasove, dete ispoljava svoju vizuelnu i auditivnu inteligenciju.

8.

ENGLESKI JEZIK

Online kurs engleskog jezika pomoći će mu da savlada novi nivo znanja, a kroz učenje IT veština usavršiće aktivno korišćenje stručnih termina.

9.

ZDRAV ŽIVOT I FIZIČKU AKTIVNOST

Na dodatnim sekcijama, kao i tokom pauze između časova, dete u moderno opremljenim prostorijama za sport igra košarku, mini-golf i stoni tenis, nakon čega se poslužuju zdravi i zeleni obroci.

10.

ZNANJA IZ EKOLOGIJE I UMETNOSTI

Na dodatnim sekcijama iz ekologije i umetnosti vaše dete stiče znanja o važnosti očuvanja životne sredine, alternativnim izvorima energije, osnovnim pojmovima iz umetnosti i dizajna.

Cambridge ICT Starters Full Certificate

Internacionalna potvrda znanja

ITAcademy JUNIOR 12–14 Advanced program usklađen je sa prestižnim Cambridge ICT Starters kurikulumom i po uspešnom završetku učenici mogu steći Cambridge ICT Starters Full Certificate (On Track), koji predstavlja internacionalnu potvrdu njihovog znanja.

ŠTA JE VAŽNO DA ZNAM KAO RODITELJ?

UPISNI ROK PO SNIŽENIM CENAMA JE U TOKU

BROJ MESTA JE STROGO OGRANIČEN!

Omogućite svom detetu da na vreme zakorači u perspektivni svet IT-ja i dizajna. Upišite svog osnovca na odgovarajući program i usmerite ga ka uspehu. Snižene cene upisnog roka koji je u toku važe do 30. 11.

Kako bismo održali visok kvalitet predavanja i podjednako dobre uslove školovanja za svako dete, nastava se odvija u malim grupama koje čini najviše 12 polaznika. Iz tog razloga, broj slobodnih mesta je strogo ograničen, zato reagujte što pre i omogućite svom detetu moderno školovanje u podsticajnoj sredini.

ŠTA DOBIJATE:

  • Ukupno 72 interaktivna IT časa (+ 24 časa vežbi)
  • Paket potreban za učenje i rad u vrednosti od 1.600 evra: laptopovi, Chromebookovi i Raspberry Pi, Unity platforma za kreiranje igrica i još mnogo toga
  • Radoznali IT-jevac – dodatne sekcije iz sporta, ekologije i umetnosti
  • U zdravom telu zdrav IT-jevac – zdrava užina (voćno-povrtni miksevi, smoothie itd.)
  • Nedeljni izveštaji sa radovima za roditelje
  • ITAcademy JUNIOR sertifikat za uspešno završen program

Cena:

270€/ mesečno

  • Za prijavu do 30. 11.
  • 200€
  • / mesečno
Prijavite se

Bonus: Dodatne aktivnosti po Harvardovom programu

Na ITAcademy JUNIOR razvijaju se sve vrste dečje inteligencije kroz posebno prilagođen Harvardov program, pa polaznici, pored IT znanja, potpuno besplatno dobijaju i radionice:

NAJBOLJI IZBOR ZA VAŠE DETE

Period odrastanja vašeg deteta u kom upija nova znanja kao sunđer idealno je vreme za ulazak u IT svet. Pomozite svom mališanu da se usmeri ka najperspektivnijoj oblasti današnjice i već sada formira svoja interesovanja.

Omogućite svom osnovcu najkvalitetnije obrazovanje koje garantuje vidljive rezultate i donosi praktične veštine kroz rad sa posvećenim edukatorima. Prijavite se po sniženim cenama koje važe do 30. 11.

ITAcademy Junior Obezbedite svom detetu najbolju IT avanturu
Prijavite se putem ovog linka »
ITAcademy Junior Za najbolju IT avanturu
Prijavite se putem ovog linka »