ZA DECU OD 7 DO 9 GODINA

OSNOVNI PROGRAM

ZAKORAČITE U IT SVET NA VREME – BLOK PROGRAMIRANJE, ROBOTIKA, EDUKATIVNE IGRICE

Ovaj program je namenjen najmlađim osnovcima (od 7 do 9 godina) i predstavlja prvi korak u savladavanju informacionih tehnologija, programiranja i robotike. Vaš mališan će kroz edukativne aplikacije koje povezuju taktilno i digitalno, slaganje kockica kao što su lego i programiranje savladati prve IT veštine, početi da usvaja osnovne principe programiranja, razvijati analitičko mišljenje i kreirati svoje prve interaktivne radove koje će sa ponosom pokazati roditeljima.

Naučiće da pokreće mini-robota, da kreira junake video-igara i stvara sopstvene priče, upoznaće se sa funkcionisanjem operativnih sistema i osnovama bezbednog korišćenja interneta.

Zamislite: vaše dete neće upravljati junakom video-igrice pomoću džojstika, već kodova – ono neće biti pasivni konzument, već će moći da stvori sopstvenu igru i mnogo više od toga. Vaše dete postaje aktivni stvaralac: uticaj na razvoj njegovog mozga i analitičkog mišljenja je neprocenjiv.

OD POZNATOG KA NEPOZNATOM – NAJEFIKASNIJI NAČIN ZA USVAJANJE NOVIH ZNANJA

KAKO SVE TO IZGLEDA?

Kreativno i podsticajno! Umesto konzument, vaše dete postaje stvaralac svestan da tehnologija ne služi samo za zabavu već i za obrazovanje i poboljšanje života. Dečja radoznala priroda biva zadovoljena različitim edukativnim aplikacijama i podstaknuta kreativnim zadacima. Mališan razvija načine razmišljanja koji će mu pomoći u različitim oblastima školovanja.

DO PRVIH KODOVA KROZ PUZZLE

Deca se upoznaju sa konceptom blok programiranja koristeći Coding Awbie. Spajajući magnetne blokove koji predstavljaju fizičke linije koda, ispred iPada, vaše dete piše svoj prvi kompjuterski program kojim upravlja junakom igrice vodeći ga kroz različite izazove.

Taktilno učenje, prema ekspertima, najefikasnije je u ovom uzrastu i zato Coding Awbie povezuje proces sličan slaganju lego kockica ili slagalica sa pokretanjem junaka video-igre.
Aplikacija je takođe pogodna za timski rad, čime vaše dete na efikasan i kreativan način usvaja veštine timskog rešavanja problema, gradi samopouzdanje i razvija komunikaciju.

SAMOSTALNO KREIRANJE PRVIH INTERAKTIVNIH PRIČICA

Nakon što stvori osnovnu sliku o blok programiranju koristeći Coding Awbie, vreme je da pređe na programiranje sklapanjem blokova koristeći iPad i aplikaciju ScratchJr. Aplikacija ScratchJr. dizajnirana je tako da deci omogući da kroz sklapanje blokova na iPadu kreiraju svoje interaktivne priče ili igre. Na ovaj način vaš mališan se uči kako da kreativno koristi računar i programiranje.

Sa aplikacijom kakva je ScratchJr. dete se neće samo upoznati sa osnovnim konceptima kodiranja već će koristiti i matematiku i jezik u drugačijim, podsticajnim kontekstima. Ovo će malim polaznicima omogućiti da razvijaju dragocene veštine neophodne za kasnije uspešno školovanje kakve su matematička i jezička pismenost.

Umesto da uči da kodira, vaše dete kodira da bi učilo.

IT KAO UVOD U ROBOTIKU

Sphero mini-roboti vašem detetu omogućavaju ne samo da bolje savlada koncepte programiranja već i da zakorači u uzbudljivi svet robotike, inženjerstva i STEM aktivnosti.

Na početnom nivou dete iscrtava poligon koji zapravo predstavlja kod po kom se robot kreće. Kada savlada te veštine, vaš školarac upravlja robotom tako što sklapa blokove na iPadu. Pomeranje robota pomoću koda pomaže detetu da shvati kako se IT koncepti realizuju u fizičkom svetu.

Sphero roboti su višenamensko edukativno sredstvo. Njihova kreativna primena u školama širom sveta razvija različite učeničke kompetencije od STEM-a, preko umetnosti, pa sve do jezika.

IT veštine za budućnost

Razvijanje kritičkog mišljenja

Podsticanje kreativnosti i mašte

Donošenje odluka

Algoritamski način razmišljanja

Poboljšanje pažnje i memorije

Razumevanje i rešavanje problema

Razvoj ideja

Preciznost, koordinacija i motorika

Efikasnije učenje

Izgradnja samopouzdanja

Pronalaženje racionalnog rešenja

ŠTA ĆE SVE VAŠE DETE NAUČITI NA OVOM PROGRAMU?

U TOKU OSNOVNOG ITA JUNIOR PROGRAMA VAŠ OSNOVAC SAVLADAĆE I RAZVIJATI:

1.

BLOK PROGRAMIRANJE

Slažući blokove fizički i na ekranu, dete upravlja likom sa ekrana. Na taj način počinje da razume i usvaja programerske pojmove i koncepte kao što su parametri, nizovi, petlje, if-then izjave.

2.

UPRAVLJANJE SPHERO ROBOTOM

Kontrolisanjem edukativnih Sphero robota vaše dete počeće, pored kodiranja, da razumeva koncepte robotike i inženjerstva, kao i mogućnosti kreativne primene programiranja u oblastima umetnosti, jezika i igre.

3.

RAČUNARSKU GRAFIKU, AUDIO I VIDEO ANIMACIJU

Kroz vizuelno modifikovanje likova u ScratchJr. aplikaciji putem Paint editora, kao i dodavanjem svojih fotografija, glasova i zvukova, vaše dete će savladati osnovne vizuelne i auditivne pojmove i postupke.

4.

TRANSVERZALNE VEŠTINE

Vaše dete usvaja i razvija niz drugih osobina neophodnih za uspešno obrazovanje u budućnosti: kreativno rešavanje problema, upornost i istrajnost, timski rad, naviku celoživotnog učenja.

5.

LOGIČKO RAZMIŠLJANJE

Da bi uspešno upravljalo junacima edukativnih aplikacija, vaše dete moraće da reši niz logičkih problema, čime se uči da razmišlja postupno i racionalno.

6.

JEZIČKU INTELIGENCIJU

Da bi kreiralo interaktivnu igru, dete mora da osmisli svoju priču, čime se upoznaje sa konceptom građenja radnje i fabule i tako stiče jezičke kompetencije.

7.

VIZUELNE I AUDITIVNE VEŠTINE

Animirajući likove, menjajući njihov spoljašnji izgled i dodajući im glasove, dete ispoljava svoju vizuelnu i auditivnu inteligenciju.

8.

ENGLESKI JEZIK

Kroz online kurs vaše dete će usavršiti svoje znanje engleskog jezika, obogatiti ga upoznavanjem sa stručnim IT izrazima i sticati iskustvo njegovog korišćenja u komunikaciji.

9.

ZDRAV ŽIVOT I FIZIČKU AKTIVNOST

Na dodatnim sekcijama, kao i tokom pauze između časova, dete u moderno opremljenim prostorijama za sport igra košarku, mini-golf i stoni tenis, nakon čega se poslužuju zdravi i zeleni obroci.

10.

ZNANJA IZ EKOLOGIJE I UMETNOSTI

Na dodatnim sekcijama iz ekologije i umetnosti vaše dete stiče znanja o važnosti očuvanja životne sredine, alternativnim izvorima energije, osnovnim pojmovima iz umetnosti i dizajna.

Cambridge ICT Starters Stage 1 Certificate (Initial Steps)

Internacionalna potvrda znanja

ITAcademy JUNIOR 7–9 Basic program usklađen je sa prestižnim Cambridge ICT Starters kurikulumom i po uspešnom završetku učenici mogu steći Cambridge ICT Starters Stage 1 Certificate (Initial Steps), koji predstavlja internacionalnu potvrdu njihovog znanja.

ŠTA JE VAŽNO DA ZNAM KAO RODITELJ?

UPISNI ROK PO SNIŽENIM CENAMA JE U TOKU

BROJ MESTA JE STROGO OGRANIČEN!

Omogućite svom detetu da na vreme zakorači u perspektivni svet IT-ja i dizajna. Upišite svog osnovca na odgovarajući program i usmerite ga ka uspehu. Prijavite se po sniženim cenama, koje važe do 30. 11.

Kako bismo održali visok kvalitet predavanja i podjednako dobre uslove školovanja za svako dete, nastava se odvija u malim grupama koje čini najviše 12 polaznika. Iz tog razloga, broj slobodnih mesta je strogo ograničen, zato reagujte što pre i omogućite svom detetu moderno školovanje u podsticajnoj sredini.

ŠTA DOBIJATE:

  • Ukupno 72 interaktivna IT časa (+ 24 časa vežbi)
  • Paket potreban za učenje i rad u vrednosti od 1.340 evra: iPad sa instaliranim aplikacijama, Sphero robot i Coding Awbie
  • Radoznali IT-jevac – dodatne sekcije iz sporta, ekologije i umetnosti
  • U zdravom telu zdrav IT-jevac – zdrava užina (voćno-povrtni miksevi, smoothie itd.)
  • Nedeljni izveštaji sa radovima za roditelje
  • ITAcademy JUNIOR sertifikat za uspešno završen program

Cena:

196€/ mesečno

  • Za prijavu do 30. 11.
  • 100€
  • / mesečno
Prijavite se »

Bonus: Dodatne aktivnosti po Harvardovom programu

Na ITAcademy JUNIOR razvijaju se sve vrste dečje inteligencije kroz posebno prilagođen Harvardov program, pa polaznici, pored IT znanja, potpuno besplatno dobijaju i radionice:

NAJBOLJI IZBOR ZA VAŠE DETE

Period odrastanja vašeg deteta tokom kojeg upija nova znanja kao sunđer idealno je vreme za ulazak u svet IT-ja. Pomozite svom mališanu da se usmeri ka najperspektivnijoj oblasti današnjice i da već sada formira svoja interesovanja.

Omogućite svom osnovcu najkvalitetnije obrazovanje koje garantuje vidljive rezultate i donosi praktične veštine kroz rad sa posvećenim edukatorima. Prijavite se po sniženim cenama, koje važe do 30. 11.

ITAcademy Junior Obezbedite svom detetu najbolju IT avanturu
Prijavite se putem ovog linka »
ITAcademy Junior Za najbolju IT avanturu
Prijavite se putem ovog linka »