ZA DECU OD 9 DO 12 GODINA

NAPREDNI PROGRAM

EFIKASNO I KORISNO – VEŠTINE ZA KREIRANJE IGRICA, WEB STRANICA I ANIMACIJA

Sada je pravi trenutak da svoje dete usmerite ka korisnim aktivnostima na računaru ili tablet uređaju. Iako vam deluje kao nemoguća misija, za samo 6 meseci vaše dete će igranje video-igrica zameniti kreiranjem jednostavnih animacija, igrica ili web stranica.

Nastava na ovom programu osmišljena je tako da vašem detetu omogući usvajanje korisnih veština kroz edukativne aplikacije, praktične vežbe i kreativne časove u JUNIOR laboratorijama.

Tokom školovanja osnovci će imati priliku da savladaju blok programiranje, kao i da se, kroz modifikaciju fotografija i teksta, oprobaju u oblasti grafičkog dizajna. Uz to, radiće i na programiranju i kreiranju interesantnih 3D svetova kroz poučnu igricu – Minecraft. Polaznici će, takođe, kreirati svoje prve mobilne aplikacije putem MIT App Inventora.

EFIKASAN NAČIN ZA STICANJE OZBILJNIH ZNANJA

KAKO SVE TO IZGLEDA?

Kreativno i podsticajno! Umesto hipnotisani korisnik, vaše dete postaje aktivni stvaralac digitalnog sveta. Kroz edukativne aplikacije i uz pomoć posvećenih učitelja usvaja ozbiljne i korisne stvari. Iznad svega, unapređuje i razvija algoritamski način razmišljanja, kreativan pristup rešavanju problema i veštine komunikacije, što će mu biti od velikog značaja u kasnijem obrazovanju – bez obzira na to da li će se baviti prirodnim ili društvenim naukama, umetnošću ili nekom drugom oblašću.

PROGRAMIRANJE IGRICA I ANIMACIJA UZ SCRATCH PLATFORMU

Tokom prvog dela školovanja na ovom programu polaznici će raditi u jednoj od najpopularnijih platformi za blok programiranje – Scratch. Tom prilikom osnovci će naučiti da samostalno programiraju igrice i animacije, koje će zatim moći da dele na društvenim mrežama i prezentuju roditeljima na Danu otvorenih vrata.

Scratch platforma osmišljena je kako bi podstakla učenike da kreativno razmišljaju, sarađuju sa ostalim učenicima i sistematično usvajaju najperspektivnije veštine za 21. vek.

MINECRAFT: EDUCATION EDITION – KROZ IGRU DO NOVIH VEŠTINA

Minecraft: Education Edition je jedna od najzastupljenijih igrica u svetu edukacije. Njenom upotrebom učenici razvijaju kreativnost i računarsku logiku koja im omogućava brz i lak pronalazak najefikasnijih rešenja prilikom programiranja.

Ova edu-igra pomaže polaznicima da se kroz saradnju i timski rad bolje upoznaju sa ostalim mladim programerima iz svoje grupe i usvoje programerske veštine na kreativan i prijemčiv način.

KAKO KREIRATI PRVI SAJT?

Poslednji deo školovanja na ovom kursu rezervisan je za uvođenje učenika u svet web dizajna. Na početku polaznici će savladati tehnike obrade teksta i slika na predavanjima koja su zasnovana na Cambridge planu i programu.

Nakon toga, učenici će kreirati svoj prvi sajt u programu Wix, koji je osmišljen kako bi se deca ovog uzrasta upoznala sa osnovama interneta i web tehnologija: kreiranjem sajtova pomoću HTML5 i CSS3, osnovnom sintaksom, dodavanjem medijskog sadržaja, kreiranjem menija i liste, razdvajanjem stranica i animiranjem elemenata.

IZRADA PRVIH MOBILNIH APLIKACIJA

MIT App Inventor je intuitivno, vizuelno programsko okruženje koje omogućava svima, posebno deci, da kreiraju svoje prve aplikacije za mobilne telefone i tablete.

Polaznici će steći znanja u dizajniranju logike i radu sa grafikom, animacijom i senzorima: skener bar-koda, žiroskop, akcelerometar i geolokacija. Takođe će naučiti kako da koriste kameru, video-plejer i zvuk za kreiranje multimedijalnih aplikacija.

IT veštine za sigurnu budućnost

Razvijanje kritičkog mišljenja

Podsticanje kreativnosti i mašte

Donošenje odluka

Algoritamski način razmišljanja

Poboljšanje pažnje i memorije

Razumevanje i rešavanje problema

Razvoj ideja

Preciznost, koordinacija i motorika

Lakše učenje

Izgradnja samopouzdanja

Pronalaženje racionalnog rešenja

ŠTA ĆE SVE NAUČITI VAŠ OSNOVAC?

NAPREDNI PROGRAM DONOSI I NAPREDNE IT VEŠTINE ZA VAŠE DETE.

1.

PROGRAMERSKE VEŠTINE

Najpopularnija platforma za blok programiranje omogućiće vašem detetu da brzo savlada veštine potrebne za programiranje igrica i animacija.

2.

KREIRANJE SAJTA

U softveru Wix, koji je prilagođen najmlađim IT-jevcima, vaš mališan će naučiti da kreira svoje prve web stranice.

3.

RAČUNARSKU GRAFIKU I ANIMACIJU

Scratch platforma je mesto na kom će vaš osnovac, pored programerskih veština, upoznati i razne vizuelne pojmove.

4.

NIZOVE I PETLJE

Nesvesno upoznavanje sa nizovima i petljama na kojima se zasnivaju svi ozbiljni programski jezici.

5.

LOGIČKO RAZMIŠLJANJE

Da bi uspešno upravljalo junacima edukativnih aplikacija, vaše dete će morati da reši niz logičkih problema, a to će mu omogućiti da nauči da razmišlja postupno i racionalno.

6.

RAZVIĆE KREATIVNOST I MAŠTU

Prvi korak u svetu web dizajna vaše dete će napraviti u programu Wix, koji će mu omogućiti jednostavno i lako kreiranje prvih web stranica.

7.

VIZUELNE I AUDITIVNE VEŠTINE

Animirajući likove, menjajući njihov spoljašnji izgled i dodajući im glasove, dete ispoljava svoju vizuelnu i auditivnu inteligenciju.

8.

ENGLESKI JEZIK

Online kurs engleskog jezika pomoći će mu da savlada novi nivo znanja, a kroz učenje IT veština usavršiće aktivno korišćenje stručnih termina.

9.

ZDRAV ŽIVOT I FIZIČKU AKTIVNOST

Na dodatnim sekcijama, kao i tokom pauze između časova, dete u moderno opremljenim prostorijama za sport igra košarku, mini-golf, stoni tenis, nakon čega se poslužuju zdravi i zeleni obroci.

10.

ZNANJA IZ EKOLOGIJE I UMETNOSTI

Na dodatnim sekcijama iz ekologije i umetnosti vaše dete stiče znanja o važnosti očuvanja životne sredine, alternativnim izvorima energije i osnovnim pojmovima iz umetnosti i dizajna.

Cambridge ICT Starters Full Certificate

Internacionalna potvrda znanja

ITAcademy JUNIOR 9–12 Advanced program usklađen je sa prestižnim Cambridge ICT Starters kurikulumom i po uspešnom završetku učenici mogu steći Cambridge ICT Starters Full Certificate (Next Steps), koji predstavlja internacionalnu potvrdu njihovog znanja.

ŠTA JE VAŽNO DA ZNAM KAO RODITELJ?

UPISNI ROK PO SNIŽENIM CENAMA JE U TOKU

BROJ MESTA JE STROGO OGRANIČEN!

Omogućite svom detetu da na vreme zakorači u perspektivni svet IT-ja i dizajna. Upišite svog osnovca na odgovarajući program i usmerite ga ka uspehu. Snižene cene upisnog roka koji je u toku važe do 30. 11.

Kako bismo održali visok kvalitet predavanja i podjednako dobre uslove školovanja za svako dete, nastava se odvija u malim grupama koje čini najviše 12 polaznika. Iz tog razloga, broj slobodnih mesta je strogo ograničen, zato reagujte što pre i omogućite svom detetu moderno školovanje u podsticajnoj sredini.

ŠTA DOBIJATE:

  • Ukupno 72 interaktivna IT časa (+ 24 časa vežbi)
  • Paket potreban za učenje i rad u vrednosti od 1.530 evra: iPad uređaji, laptopovi, Chromebookovi i PC računari, aplikacija Scratch, igrica Minecraft Education Edition, Wix softver
  • Radoznali IT-jevac – dodatne sekcije iz sporta, ekologije i umetnosti
  • U zdravom telu zdrav IT-jevac – zdrava užina (voćno-povrtni miksevi, smoothie itd.)
  • Nedeljni izveštaji sa radovima za roditelje
  • ITAcademy JUNIOR sertifikat za uspešno završen program

Cena:

240€/ mesečno

  • Za prijavu do 30. 11.
  • 150€
  • / mesečno
Prijavite se

Bonus: Dodatne aktivnosti po Harvardovom programu

Na ITAcademy JUNIOR razvijaju se sve vrste dečje inteligencije kroz posebno prilagođen Harvardov program, pa polaznici, pored IT znanja, potpuno besplatno dobijaju i radionice:

NAJBOLJI IZBOR ZA VAŠE DETE

Period odrastanja vašeg deteta tokom kojeg upija nova znanja kao sunđer idealno je vreme za ulazak u svet IT-ja. Pomozite svom mališanu da se usmeri ka najperspektivnijoj oblasti današnjice i već sada formira svoja interesovanja.

Omogućite svom osnovcu najkvalitetnije obrazovanje, koje garantuje vidljive rezultate i donosi praktične veštine kroz rad sa posvećenim edukatorima. Prijavite se po sniženim cenama koje važe do 30. 11.

ITAcademy Junior Obezbedite svom detetu najbolju IT avanturu
Prijavite se putem ovog linka »
ITAcademy Junior Za najbolju IT avanturu
Prijavite se putem ovog linka »