ZA DECU OD 9 DO 12 GODINA

OSNOVNI PROGRAM

SPOJ KREATIVNOG I KORISNOG – IGRANJEM DO PROGRAMERSKIH VEŠTINA, 2D I 3D ANIMACIJA, OSNOVA INŽENJERINGA

Na osnovnom programu polaznici uzrasta od 9 do 12 godina imaju priliku da započnu svoje IT obrazovanje „od nule” ili da nadograde već postojeća znanja. Do novih veština na pomenutom programu vaše dete će dolaziti kroz edukativne video-igrice i pustolovine u 3D svetu.

Upoznavanje sa IT veštinama na ovom nivou omogućiće vašem detetu razvijanje algoritamskog i računarskog razmišljanja. Pored toga, tokom predavanja polaznici će naučiti kako da logički pristupe rešavanju interesantnih zadataka.

Vaše dete će pomoću edukativnih aplikacija zapravo usvajati osnovne koncepte programiranja. Uz to, školarce očekuju i predavanja na kojima će se sklapati roboti i na kojima će se upoznavati sa osnovama inženjerstva. Takođe, ovaj program omogućiće učenicima da kreiraju interesantne 2D i 3D animacije i tako ispolje svoju umetničku prirodu, kao i da se upoznaju sa osnovama i principima 3D štampanja kroz pripremu predmeta za štampu, skeniranje i kreiranje 3D objekata iz 2D fotografija.

EFIKASAN NAČIN ZA STICANJE OZBILJNIH ZNANJA

KAKO SVE TO IZGLEDA?

Kreativno i podsticajno! Umesto hipnotisani korisnik, vaše dete biće aktivni stvaralac digitalnog sveta. Kroz edukativne aplikacije i uz pomoć posvećenih učitelja usvaja ozbiljne i korisne stvari. Iznad svega, unapređuje i razvija algoritamski način razmišljanja, kreativan pristup rešavanju problema i veštine komunikacije, što će mu biti od velikog značaja u kasnijem obrazovanju – bez obzira na to da li će se baviti prirodnim i društvenim naukama, umetnošću ili nekom drugom oblašću.

SWIFT PLAYGROUNDS – DO OZBILJNOG KODA NA KREATIVAN NAČIN

Swift Playgrounds je revolucionarna aplikacija za iPad, koju je Apple specijalno dizajnirao za jednostavno savladavanje Swift programskog jezika. Prolazeći kroz set lekcija koji je osmislio Apple, dete će upravljati 3D junakom koristeći pravi kod i tako napredovati u osnovama Swift programiranja.

Aplikacija Swift Playgrounds prilagođena je apsolutnim početnicima u oblasti programiranja, zbog čega je veoma jednostavna za korišćenje: dete postepeno napreduje od jednostavnijih do sve složenijih zadataka.

MEETBOT KIT IDEALAN NAČIN ZA UPOZNAVANJE SA ROBOTIKOM

Robot Meetbot Kit predstavlja odličan uvod u STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics) učenje, odnosno nastavu koja se fokusira na usvajanje znanja iz nauke, tehnologije, inženjeringa i matematike.

Jednostavnim sklapanjem delova bez ikakvog alata osnovci prave robota, kog mogu da dizajniraju po svojoj želji. Korišćenjem jednostavnih kodova pomoću već poznate Swift platforme, dete upravlja svojim robotom, koji se kreće i pleše, i pomera ga na različite načine.

Kombinacijom inženjerstva i kodiranja pomoću Swifta dete se istovremeno uči da radi rukama i „glavom”, da kreira u fizičkom i u digitalnom svetu, što je važno za njegov razvitak.

KREIRANJE 2D I 3D ANIMACIJA POMOĆU PROGRAMA CRAZYTALK I WIDDYOZE

Nakon što završe sa sklapanjem i programiranjem robota, učenici će ga fotografisati i onda pomoću aplikacija za animaciju oživeti na ekranu.

Zahvaljujući pomenutim softverima polaznici mogu nesmetano da ispolje svoju kreativnost i usvoje osnovne veštine iz animacije tako što na ekranu pomeraju slike koje su sami fotografisali ili poznata umetnička dela, ilustracije i crteže.

IT veštine za budućnost

Razvijanje kritičkog mišljenja

Podsticanje kreativnosti i mašte

Donošenje odluka

Algoritamski način razmišljanja

Poboljšanje pažnje i memorije

Razumevanje i rešavanje problema

Razvoj ideja

Preciznost, koordinacija i motorika

Efikasnije učenje

Izgradnja samopouzdanja

Pronalaženje racionalnog rešenja

ŠTA ĆE SVE NAUČITI VAŠ OSNOVAC?

OVE PRAKTIČNE VEŠTINE ĆE SAVLADATI U TOKU OSNOVNOG ITACADEMY JUNIOR PROGRAMA ZA DECU OD 9 DO 12 GODINA.

1.

PROGRAMERSKE VEŠTINE

Uz aplikaciju Swift Playgrounds vaš mališan će voditi glavnog junaka video-igrice kroz razne pustolovine u 3D svetu i tako se upoznavati sa korisnim i praktičnim programerskim veštinama.

2.

SKLAPANJE ROBOTA

Robot Meetbot Kit koji se koristi u nastavi omogućiće detetu usvajanje znanja iz oblasti nauke, tehnologije, inženjeringa i matematike.

3.

RAČUNARSKU GRAFIKU I ANIMACIJU

Aplikacija Swift Playgrounds omogućava jednostavno upoznavanje polaznika sa brojnim vizuelnim pojmovima.

4.

NIZOVE I PETLJE

Nesvesno upoznavanje sa nizovima i petljama na kojima se zasnivaju svi ozbiljni programski jezici.

5.

LOGIČKO RAZMIŠLJANJE

Da bi uspešno upravljalo junacima edukativnih aplikacija, vaše dete moraće da reši niz logičkih problema, čime se uči da razmišlja postupno i racionalno.

6.

RAZVIĆE KREATIVNOST I MAŠTU

Radom u programima CrazyTalk i Widdyoze vaše dete će naučiti da kreira svoje prve 2D i 3D animacije i tako razvijati svoju kreativnost.

7.

VIZUELNE I AUDITIVNE VEŠTINE

Animirajući likove, menjajući njihov spoljašnji izgled i dodajući im glasove, dete ispoljava svoju vizuelnu i auditivnu inteligenciju.

8.

ENGLESKI JEZIK

Online kurs engleskog jezika pomoći će mu da savlada novi nivo znanja, a kroz učenje IT veština usavršiće aktivno korišćenje stručnih termina.

9.

ZDRAV ŽIVOT I FIZIČKU AKTIVNOST

Na dodatnim sekcijama, kao i tokom pauze između časova, dete u moderno opremljenim prostorijama za sport igra košarku, mini-golf i stoni tenis, nakon čega se poslužuju zdravi i zeleni obroci.

10.

ZNANJA IZ EKOLOGIJE I UMETNOSTI

Na dodatnim sekcijama iz ekologije i umetnosti vaše dete stiče znanja o važnosti očuvanja životne sredine, alternativnim izvorima energije, osnovnim pojmovima iz umetnosti i dizajna.

Cambridge ICT Starters Stage 1 Certificate

Internacionalna potvrda znanja

ITAcademy JUNIOR 9–12 Basic program usklađen je sa prestižnim Cambridge ICT Starters kurikulumom i po uspešnom završetku učenici mogu steći Cambridge ICT Starters Stage 1 Certificate (Next Steps), koji predstavlja internacionalnu potvrdu njihovog znanja.

ŠTA JE VAŽNO DA ZNAM KAO RODITELJ?

UPISNI ROK PO SNIŽENIM CENAMA JE U TOKU

BROJ MESTA JE STROGO OGRANIČEN!

Omogućite svom detetu da na vreme zakorači u perspektivni svet IT-ja i dizajna. Upišite svog osnovca na odgovarajući program i usmerite ga ka uspehu. Snižene cene upisnog roka koji je u toku važe do 30. 11.

Kako bismo održali visok kvalitet predavanja i podjednako dobre uslove školovanja za svako dete, nastava se odvija u malim grupama koje čini najviše 12 polaznika. Iz tog razloga, broj slobodnih mesta je strogo ograničen, zato reagujte što pre i omogućite svom detetu moderno školovanje u podsticajnoj sredini.

ŠTA DOBIJATE:

  • Ukupno 72 interaktivna IT časa (+ 24 časa vežbi)
  • Paket potreban za učenje i rad u vrednosti od 1.450 evra: iPad uređaji, laptopovi, Chromebookovi i PC računari, aplikacija Swift Playgrounds, programi za kreiranje animacija CrazyTalk i Widdyoze, robot Meetbot Kit i još mnogo toga
  • Radoznali IT-jevac – dodatne sekcije iz sporta, ekologije i umetnosti
  • U zdravom telu zdrav IT-jevac – zdrava užina (voćno-povrtni miksevi, smoothie itd.)
  • Nedeljni izveštaji sa radovima za roditelje
  • ITAcademy JUNIOR sertifikat za uspešno završen program

CENA:

240€/ mesečno

  • Za prijavu do 30. 11.
  • 150€
  • / mesečno
Prijavite se

Bonus: Dodatne aktivnosti po Harvardovom programu

Na ITAcademy JUNIOR razvijaju se sve vrste dečje inteligencije kroz posebno prilagođen Harvardov program, pa polaznici, pored IT znanja, potpuno besplatno dobijaju i radionice:

NAJBOLJI IZBOR ZA VAŠE DETE

Period odrastanja vašeg deteta tokom kojeg upija nova znanja kao sunđer idealno je vreme za ulazak u svet IT-ja. Pomozite svom mališanu da se usmeri ka najperspektivnijoj oblasti današnjice i već sada formira svoja interesovanja.

Omogućite svom osnovcu najkvalitetnije obrazovanje koje garantuje vidljive rezultate i donosi praktične veštine kroz rad sa posvećenim edukatorima. Prijavite se po sniženim cenama koje važe do 30. 11.

ITAcademy Junior Obezbedite svom detetu najbolju IT avanturu
Prijavite se putem ovog linka »
ITAcademy Junior Za najbolju IT avanturu
Prijavite se putem ovog linka »