Besplatno preuzmite priručnik za roditelje

Saznajte na koji način IT može da pomogne vašem detetu da
postiže uspehe.

SAVREMENA TEHNOLOGIJA U NASTAVI

Pravi izbor za zanimljivo i efikasno sticanje znanja

Nastava na ITAcademy JUNIOR obogaćena je najmodernijom tehnologijom, pažljivo odabranom u svrhu što kvalitetnijeg usvajanja IT znanja.

Na raspolaganju su:

Laptopovi i iPadi najnovije generacije

Svaki polaznik ima svoj laptop i tablet na kojima radi tokom časa i na taj način naučeno odmah primenjuje u praksi.

Coding Awbie (magnetni blokovi)

Svaki polaznik ima svoj laptop i tablet na kojima radi tokom časa i na taj način naučeno odmah primenjuje u praksi.

Sphero Mini robot

Reč je o višenamenskom edukativnom sredstvu koje se upotrebljava na specijalno dizajniranom poligonu. U radu sa ovim robotom vaše dete razvija različite kompetencije – od STEAM-a, preko jezika, do logičkog i kreativnog razmišljanja.

Roboti: mBot i Ultimate 2.0

Pomoću ovih robota polaznici razvijaju znanja iz inženjeringa i matematike. Učenici sklapaju robote na više od 20 načina, a potom ih pomoću jednostavnog blok kodiranja programiraju da izvršavaju različite komande.

Meebot Kit

Pomoću ovog seta polaznici bez ikakvog alata sklapaju i dizajniraju robota. Nakon toga, koristeći već poznatu Swift platformu, programiraju ga da se kreće na različite načine.

LEGO Simple Machines Set

Pomoću lego kockica, namenjenih za edukaciju i usvajanje STEM znanja, vaše dete gradi zupčanike, poluge, točkove i osovine i tako uči o njihovom funkcionisanju.

Alpha Pro i Sphero SPRK +

Ovi roboti predstavljaju STEM alate i namenjeni su deci starijeg uzrasta kako bi naučila da programiraju u kodu i dodatno razvila znanja iz nauke, tehnologije, inženjeringa, matematike.

LEGO WeDo 2.0

Spoj lego kockica i softvera omogućava vašem detetu da programira senzore pokreta, položaja, motora i da tako stekne znanja iz prirodnih nauka.

Ultimate Starter Learning Kit for Raspberry Pi

Set se sastoji iz više od 50 elektronskih komponenti i 180 delova i omogućava detetu da iskaže svoju kreativnost bez softverskih i hardverskih ograničenja. Pomoću ovog sredstva vaše dete savladava osnove Linux programiranja i elektronike.

LEGO Renewable Energy Add-on Set

Ovaj set služi da polaznici grade mini-hidroelektrane, solarne i vetroturbine, čime istražuju danas veoma važne koncepte obnovljive energije.

3D olovka, štampač i skener

3D olovka omogućava učenicima da crtaju u 3 dimenzije, direktno stvarajući opipljive predmete. 3D štampač štampa objekte sloj po sloj i tako stvara sve – od delova za mašine, preko igračaka, do ljudskih organa. 3D skener prikuplja informacije o trodimenzionalnim objektima i na osnovu njih stvara digitalni model.

LEGO Simple and Powered Machines

Namenjen je polaznicima od 12 do 14 godina, dozvoljava im da istražuju mehaničke principe, mašine na motorni pogon, cevi, cilindre, rezervoare i tako se upoznaju sa inženjerskom i naučnom praksom.

Interaktivna tabla

Zahvaljujući ovakvoj tabli, predavač može da koristi različite materijale na radnoj površini, da markira, uvećava, podvlači, crta pomoću dodira. Na taj način polaznici lakše prate gradivo i imaju mogućnost da lekcije čuvaju na svojim uređajima putem opcije za deljenje.

Amazon Echo

Reč je o spravi sa ugrađenom osetljivošću na glas. Polaznici postavljaju niz pitanja i dobijaju odgovore o prirodnim pojavama, istorijskim događajima, sadržajima knjiga i slično.

Samsung Gear VR

Naočare za virtuelnu realnost omogućavaju učenicima vizuelizaciju gradiva i tako im pomažu da se što bolje unesu u nastavni proces i dobiju potrebne informacije. Reč je o često upotrebljavanom sredstvu na ITAcademy JUNIOR.

Interaktivni pod

Ovaj nagrađivani edukativni alat predstavlja veliki multitouch ekran koji reaguje na dodir nogu i ruku. Pod ujedinjuje učenje sa fizičkom aktivnošću i tako razvija mentalne i motoričke veštine kod deteta. Polaznicima je na raspolaganju niz aktivnosti: od edukativnih kvizova, preko učenja brojeva i oblika, pa sve do sviranja klavira i igranja fudbala i pingponga.

Interaktivni sto

Uređaj koji reaguje na dodir i dizajniran je tako da ga upotrebljava više osoba odjednom. Na taj način polaznici se uče timskom radu dok usvajaju znanja kroz igru.

ITAcademy Junior Za najbolju IT avanturu
Prijavite se putem ovog linka »