Besplatno preuzmite priručnik za roditelje

Saznajte na koji način IT može da pomogne vašem detetu da
postiže uspehe.

STEAM UČENJE ZA KORISNA ZNANJA IZ 5 OBLASTI

INTERDISCIPLINARNO UČENJE – ZA ZNANJA BUDUĆNOSTI

Školovanje na ITAcademy JUNIOR omogućiće vašem školarcu praktične veštine iz oblasti IT-ja i dizajna, ali i mnogo više od toga. Zahvaljujući STEAM konceptu obrazovanja, koji se primenjuje na svim programima i odvija u jedinoj STEAM laboratoriji u Srbiji, vaš školarac će istovremeno usvajati i korisna znanja iz drugih oblasti koje su od neprocenjive vrednosti za njegovo dalje usavršavanje.

STEAM (Science, Technology, Engineering, Art, Mathematics) koncept obrazovanja upućuje na usavršavanje školaraca u 5 veoma važnih akademskih disciplina: nauci, tehnologiji, inženjeringu, umetnosti i matematici. Ovakav način školovanja podjednako je efikasan za svaku od pomenutih oblasti, pre svega jer se bazira na razvijanju kreativnosti, inovativnosti i kritičkog mišljenja. To znači da će vaše dete imati sve preduslove za uspeh, bez obzira na to u kom pravcu odluči dalje da se razvija.

Obrazovanje koje odgovara vašem detetu

STEAM učenje najbolju primenu ima upravo kod dece uzrasta od 7 do 14 godina. Poznato je da su deca u ovom periodu odrastanja prirodno radoznala, što ih čini malim naučnicima i inženjerima. Kroz podsticajne časove u specijalno dizajniranom okruženju vaš osnovac ili srednjoškolac biće podstaknut na istraživanje, postavljanje pitanja, sistematičnost, kreativnost i logičko razmišljanje.

Kroz blok programiranje, sklapanje robota i savladavanje zanimljivih projekata vaše dete će zapravo stvarati temelj za efikasnije usavršavanje u brojnim oblastima.

Ovakav sistem obrazovanja omogućiće vašem detetu jednostavnije rešavanje matematičkih zadataka, odnosno bolje razumevanje kompletnog gradiva ovog veoma važnog predmeta.

Sklapanje robota i njihovo programiranje omogućiće deci da se nađu u ulozi mladih inženjera i naučnika koji razvijaju neke od najperspektivnijih veština budućnosti. Kroz dizajniranje i projektovanje polaznici će steći osnovna znanja iz umetnosti i osloboditi svoju kreativnost. Pored toga, školovanje na ITAcademy JUNIOR detaljno će ih upoznati sa upotrebom najsavremenije tehnologije na pravi način. Uz znanja iz oblasti IT-ja i dizajna, kao i pripremu za napredak u STEAM oblastima, vaše dete će steći sve ono što mu je potrebno za efikasnije školovanje i dalji intelektualni razvoj.

Science78%
Technology87%
Engineering91%
Art75%
Mathematics94%

1.

PUNO ZABAVE NA JEDNOM MESTU

Jedna od najvećih prednosti primene STEAM koncepta u obrazovanju jeste to što deca kroz projekte i istraživanja zapravo usvajaju veoma važne veštine, koje će kasnije moći da primene u pomenutim oblastima. To znači da vaše dete uči u realnom okruženju i na praktičnim primerima i pritom postiže znatno bolje rezultate nego što je to slučaj sa klasičnim načinom obrazovanja.

2.

TIMSKI RAD SA VRŠNJACIMA

Na časovima ITAcademy JUNIOR vaše dete će zajedno sa svojim novim drugarima raditi na razvijanju plana i rešavanju interesantnih zadataka. Kroz programiranje i sklapanje robota u STEAM laboratoriji učenici će na zabavan način biti podstaknuti na kreativnost i sticanje neprocenjivih veština.

3.

EFIKASNIJI NASTAVAK ŠKOLOVANJA

Bez obzira na to da li vaše dete poželi da nastavi usavršavanje u IT-ju ili nekoj drugoj oblasti, STEAM koncept obrazovanja će mu olakšati dalje školovanje. Logičko razmišljanje i druge veštine koji će biti u fokusu na ITAcademy JUNIOR programima proširiće mogućnosti vašeg deteta i povećati njegove šanse za uspeh.

4.

UPOTREBA NAJMODERNIJE TEHNOLOGIJE KROZ IGRU

ITAcademy JUNIOR programi osmišljeni su tako da se maksimalno oslanjaju na upotrebu najsavremenije tehnologije, edukativnog softvera i usvajanje hi-tech veština. Na taj način vaš školarac se istovremeno igra, istražuje, druži i stiče temeljna znanja budućnosti.

5.

ZNANJA KOJA ĆE RASTI ZAJEDNO SA VAŠIM DETETOM

STEAM koncept podstiče školarce na dalje istraživanje u oblastima nauke, tehnologije, inženjeringa, umetnosti i matematike. Vaše dete će pronaći nove i uzbudljive izazove za usavršavanje, što će uticati na konstantno širenje njegovih znanja.

Kako STEAM funkcioniše na ITAcademy JUNIOR

Kako bismo učenicima obezbedili što efikasnije uslove školovanja podržanog STEAM konceptima, ITAcademy JUNIOR deci omogućava:

  • nastavu u jedinom STEAM studiju u Srbiji;
  • korišćenje čuvenih LEGO STEAM setova u nastavi, prilagođenih različitom uzrastu školaraca;
  • rad u malim grupama koje podstiču interakciju i omogućavaju predavačima da svakom polazniku poklone podjednaku pažnju;
  • pristup najmodernijoj opremi, koju ne čine samo računari poslednje generacije već i kompletna IT infrastruktura koja ubrzava i olakšava usvajanje praktičnih veština;
  • usavršavanje uz vrhunske IT stručnjake, koji decu upoznaju sa najsavremenijim veštinama današnjice i načinima njihove primene.
ITAcademy Junior Za najbolju IT avanturu
Prijavite se putem ovog linka »