Besplatno preuzmite priručnik za roditelje

Saznajte na koji način IT može da pomogne vašem detetu da
postiže uspehe.

Programiranje i IT predstavljaju novu pismenost

Poznavanje informacionih tehnologija i osnova kodiranja nije samo još jedna veština koja će pomoći vašem detetu već predstavlja fundamentalno znanje za uspešno školovanje i karijeru u 21. veku.

Nekada je za pismenost bilo dovoljno poznavanje čitanja, pisanja i računanja. Međutim, u 21. veku da bi se vaše dete smatralo potpuno pismenim i bilo sposobno da se sa uspehom školuje i izgradi uspešnu karijeru, potrebno je da poseduje i informatička znanja.
Talas digitalizacije zahvatio je sve oblasti – od prirodnih do društvenih nauka, kompjuter je već sada postao osnovno sredstvo za rad, a poznavanje različitih programa i naprednijih uređaja postaće neophodno za obavljanje posla u vrlo bliskoj budućnosti.

Vaše dete će se uspešno snaći u takvom svetu ukoliko počne da na vreme usvaja informaciona znanja i veštine.

Pripremamo vaše dete za učenje i rad u 21. veku

Pored toga što učenje programiranja donosi znanja neophodna za rad sa informacionim tehnologijama – što predstavlja jednu od ključnih veština današnjice, ono takođe doprinosi razvijanju i ostalih osobina neophodnih za rad u dinamičnom 21. veku:

Kolaboracija – kroz rad na projektima i saradnju sa vršnjacima i predavačima vaše dete će razviti ovu „meku” veštinu, važnu za akademski i profesionalni uspeh, tako što će naučiti da konstruktivno komunicira sa timom s ciljem obavljanja zadataka.

Rešavanje problema – Ono što odlikuje poslovanje budućnosti jeste susretanje sa problemima za čije rešenje je potrebno primeniti nekonvencionalne pristupe. Kroz problemski koncipiranu nastavu vaše dete će učiti kako da razmišlja van ustaljenih okvira i predlaže različita rešenja jednog problema.

Kreativnost – Sposobnost generisanja novih ideja, inovativnog povezivanja postojećih koncepata i činjenica u 21. veku jeste ono što pravi razliku i u obrazovanju i u profesionalnoj karijeri. Zato, kroz razne edukativne i zabavne aplikacije vaše dete oslobađa kreativnost tako što usvaja znanja iz dizajna, storytellinga, umetnosti.

Sva znanja i veštine koje vaše dete dobija na ITAcademy JUNIOR biće mu od izuzetne koristi u daljem školovanju i budućoj karijeri u bilo kom poslovnom sektoru.

Priprema za karijeru IT stručnjaka

Usvajanje u ranom periodu ključnih znanja i veština za 21. vek, a posebno osnova programiranja, omogućiće vašem detetu da se kasnije lakše obrazuje za karijeru u IT sektoru. Ne samo da je posao IT stručnjaka među najplaćenijim zanimanjima današnjice već u toj oblasti postoji veliki nedostatak kvalifikovanih stručnjaka. Svi oni koji se opredele za karijeru u ovom sektoru ne moraju da brinu o plati i zaposlenju.

Uspešna karijera i u drugim oblastima

I ukoliko vaše dete ima druge sklonosti i talente i ne odluči se za karijeru u IT-ju, znanja koja stekne na ITAcademy JUNIOR olakšaće mu put. To je zato što je školovanje na ovoj jedinstvenoj akademiji namenjenoj deci koncipirano tako da podstiče njihov celokupni napredak i razvoj: logički, emotivni, kreativni i fizički.

Osim toga, zahvaljujući digitalizaciji, danas i oblasti koje nismo povezivali sa IT-jem, kao što su umetnost, jezik, društvene nauke i ekonomija, u velikoj meri zavise od savremenih tehnologija i njihovo poznavanje ne samo da se smatra neophodnim za rad u njima već će pružiti vašem detetu kompetitivnu prednost.

ITAcademy Junior Za najbolju IT avanturu
Prijavite se putem ovog linka »