Besplatno preuzmite priručnik za roditelje

Saznajte na koji način IT može da pomogne vašem detetu da
postiže uspehe.

Priprema za uspešno školovanje

Učenje programiranja i upoznavanje sa IT-jem u ranom periodu mogu poboljšati celokupni uspeh u školi: jednako iz prirodnih kao i društvenih i umetničkih predmeta.

Istraživanja u osnovnim školama Velike Britanije u kojima se osnove kodiranja uče od pete godine pokazala su da učenici postižu bolje rezultate iz predmeta kakvi su matematika, jezik i umetnost. Osim toga, deca su imala više samopouzdanja i bila upornija u savladavanju novog gradiva.

Zašto IT u ranom uzrastu?

mobilni telefon IT u ranom uzrastu

Za razliku od nas, naša deca rastu u svetu digitalnih tehnologija. Nije preuveličavanje kada se kaže da je IT pismenost novog doba. A služenje ovim novim jezikom biće sve neophodnije. Svi oni koji žele da ostvare uspeh u bilo kojoj sferi u budućnosti moraće da znaju barem osnove kodiranja. Talas digitalizacije zahvatio je sve oblasti ljudskog društva i primenjuje se čak i u onim oblastima sa kojim donedavno nismo mogli da je povežemo: društvene nauke, umetnost, pisanje.

Džastin Trudo, premijer Kanade, zemlje koja je prepoznala važnost IT-ja za budućnost dece, kaže: „Svaki posao u budućnosti oslanjaće se na tehnologiju i biće veoma važno da budete tehnološki pismeni”. Dakle, da bi vaše dete imalo alate neophodne za akademski i profesionalni uspeh u budućnosti, bitno je da na vreme počne sa usvajanjem znanja koja će mu to omogućiti. Kao i svaki novi jezik, i programiranje se najbolje usvaja u ranom dobu.

Ne morate brinuti, ono je prilagođeno dečjem uzrastu: njihovim potrebama i interesovanjima.

Omogućite svojoj deci da govore jezikom budućnosti.

IT otključava transverzalne veštine

Na pitanje zašto učenje IT-ja ima tako pozitivan uticaj na razvoj dece, odgovor je jednostavan: programiranjem se stiču neke od najvažnijih veština – logičko razmišljanje, upornost u rešavanju problema, koncentracija i kreativnost, koje se lako primenjuju i u drugim sferama i oblastima školovanja.

Da biste pisali kodove, morate da budete spremni da se koncentrišete, da budete uporni u rešavanju problema i kreativni u primeni naučenog. Osim toga, pisanje kodova uči vas da razmišljate. Sve ove osobine važne su za celokupan razvoj deteta i zato se lako iz IT-ja prenose na predmete kakvi su matematika, jezik i umetnost.

Više od IT-ja

Školovanje na ITAcademy JUNIOR nije običan specijalistički kurs iz IT-ja iako nudi primenjiva znanja i modernu nastavu koja se zasniva na interaktivnim časovima. Reč je, pre svega, o mestu gde deca kroz učenje programiranja i upoznavanje sa digitalnim tehnologijama razvijaju sve svoje potencijale neophodne za opšti uspeh u školovanju i kasnijoj karijeri. Zato je nastava na ITAcademy JUNIOR obogaćena jedinstvenim svetskim STEAM konceptom, zatim čuvenim Harvardovim programom za razvoj višestruke inteligencije, kao i bogatim dodatnim sekcijama iz sporta, engleskog jezika, umetnosti, LEGO STEAM učenja i ekologije.

ITAcademy Junior Za najbolju IT avanturu
Prijavite se putem ovog linka »